Memur Haberleri

Turkiye Turu Dugun Gelenekleri Plajlar Medya ik-eposta Web Sayfasi Yapilir Ankara Tanitim Evlilik Programlari Nostalji ve Anilar Ankara Havuzlar Ankara Tanitim 2 Fenerbahce  ilginc Oteller Burclar istanbul plajlar Otel ilesitim 2 Kpss Testler Kpss Testler 2 Gezici Rehber Gezici Rehber 2 Tuz Golu-Kaybolan Meslekler VOLKSWAGEN 1303 Antik Kentler ik Adresleri Alocular dikkat Memur Haber Firma ik Adresler Anadol STC Ana Sayfa Siyaset Ek Gelir Gezelim Gorelim Bodrum-izmir Antalya-Karisik iller Dini Sozluk 1 Dini Sozluk 2 Ozturkce  Firma listesi Turk Starlar Marka Hikayeleri Kangal  Cesitli Konular TROLEYBUS Gida Teroru Soykirimlar Yerli Araba iletisim Bilgilerim Twitter Takipci israil Boykot Teror Edebsizlik Derin Haber Yolsuzluk Aile  Askerlik-Sehitlik Hz Muhammed Cesitli konular e-bilet Asti Jigolo Servisi

 Adaylar tercihlerini nasıl yapmalı? Sistem nasıl işliyor, sistemde torpil var mı?
 Türkiye’de geçmişten gelen bir alışkanlık bulunmakta olup, pek çok adayda hálá ‘torpil yapılıyor’ algısı bulunmaktadır. Bu kişileri ikna etmek de pek mümkün değil. Ancak biz yine de uyarmak gereği duyuyoruz. Zira, taşrada hálá işe girme vaadiyle adaylardan para alındığına dair bilgiler bizlere ulaşmaktadır. Oysaki, özellikle de ÖSYM tarafından yapılan bu tercih işlemlerinde torpil yapılması mümkün değildir. Her adayın elinde bir KPSS puanı bulunmaktadır. Adaylar kadrolara internet üzerinden başvurmakta; puan ve tercih üstünlüğüne göre de yerleşmektedir. Yerleştirme sonrasında ise her kadro için oluşan taban puanlar yayınlanarak adaylara, kendilerinden daha düşük puan almış aday olup olmadığını sorgulama imkanı verilecektir. Sistem bu kadar şeffaflaşmış iken torpil için hálá girişimlerde bulunulmasına anlam veremiyoruz.
 Peki, 90 puan alan aday atanamıyorken, 70 puan alan nasıl atanıyor?
 KPSS tercih kılavuzunda 15 bine yakın kadro yer alıyor. Her kadroya başvurabilecek adaylar farklı farklıdır. Örneğin mühendislik mezunu olma şartını talep eden bir kadroya Maliye bölümü mezunları başvuramaz. Yani bazı bölüm mezunlarına daha fazla kadro açılırken bazı bölüm mezunlarına ise daha az açılmakta veya hiç açılmamaktadır. Örneğin kamu kurumlarının teknik ve sağlık personeline ihtiyacı fazladır. Bu nedenle de bu bölüm mezunlarına yönelik kadrolar fazla olup, puanlar da haliyle düşebilmektedir. Bazı bölüm mezunlarına yönelik olarak ise ya çok az kadro açılmakta ya da hiç açılmamaktadır. İşte bu halde, yani mezun olduğu bölüme hiç kadro açılmaması halinde, aday 99 puan da alsa yapılabilecek bir şey yoktur.
 Bir diğer husus da tercih meselesidir: Bazı adaylar çok ücra yerlerdeki kadrolar yerine daha büyük kentleri tercih edebilmektedir. Her adayın 15 tercih hakkı vardır. Örneğin 98 puan alan aday, taşradaki hiçbir kadroyu tercih etmez sadece Ankara’daki tek bir kadroyu tercih ederse açıkta kalma şansı oluşur. Zira 99 puan alan aynı niteliklere haiz bir aday da Ankara’daki kadroyu tercih ederse 98 puanlı aday başka bir yeri tercih etmediği için açıkta kalacaktır.
 Sözlü sınav yapılacak mı?
 ‘Yerleştirme’ işlemleri internet üzerinden yapıldıktan sonra, sonuçlar ÖSYM tarafından açıklanacak ve kimlerin hangi kadroya veya pozisyona yerleştiği belirlenecektir. Bir kamu kurumuna yerleşen adaya, tercih kılavuzunda istenen belgeler dışında herhangi sözlü sınav ve/veya uygulamalı sınav yapılmayacaktır.
 Tercih listesinin sıralaması önemli midir?
 Tercih listesinin sıralaması önemli değildir. Bir adayın tercih listesinde yer alan kadro veya pozisyona, adaydan daha düşük puan almış birisi atanamayacaktır. Bu nedenle adayların en çok çalışmak istedikleri kadroları ÖSS tercih sisteminde olduğu gibi en üstte, en az çalışmak istedikleri kadroyu ise tercih listesinin en altına yazması gerekmektedir.
 2006 yılı sınav puanı kullanılamayacak
 2006 veya 2007 yılı KPSS puanları kullanılabilecek mi?
 2006 yılında Bakanlar Kurulu bir karar aldı ve istisnai olarak 2004 yılı KPSS sınav sonuçlarını iki yıl daha uzattı. Bu uygulama bir çok adayın kafasını karıştırdı. Zira, bu uygulama 2006 sınav sonuçları için yapılmadı. Dolaysıyla 2006 yılı sınav sonuçlarının geçerlilik süresi sona erdi.
 2007 KPSS ise sadece öğretmenlik ve müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılığı olarak adlandırılan KPSS-A kadroları içindir. 2007 yılı sınavı B-Grubu kadrolar için yapılmamış olup, bu durum kılavuzda açık olarak yer almıştır. Bu nedenle bu tercih işlemlerinde 2007 sınav sonuçları da kullanılamayacaktır.
 2009 yılında KPSS-B grubu için sınav olacak mı?
 KPSS-B grubu için sınavlar iki yılda bir yapılmaktadır. Bir sonraki sınav 2010 yılında yapılacaktır. 2010 yılının ortalarına kadar yapılacak tüm KPSS tercih işlemlerinde 2008 KPSS sınav sonuçları kullanılacaktır. Zaten ÖSYM, 2008 sınav takvimini açıklamış olup, bu takvime göre de 2009’da sadece öğretmenlik ve A Grubu kadrolar için sınav bulunmaktadır.
 Boş kadro listeleri, adayların adresine gelecek mi?
 Boş kadro ve pozisyonların yer aldığı ‘KPSS tercih kılavuzu’ ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlanacaktır. ÖSS’de olduğu gibi adayların adreslerine bu konuda bir açıklama gelmeyecektir.
 Tercih listesi elden ÖSYM’ye gönderilebilir mi?
 Adayların 15 tercihte bulunma hakkı vardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.
 70 puan alamayanlar, tercih yapabilecek mi?
 ÖSYM’nin yapacağı yerleştirme işlemlerine, sınava giren her aday, taban puan uygulaması olmaksızın katılabilecektir. Bu çerçevede, aday, 10 puan alsa dahi yerleştirme işlemlerine katılabilecektir. Ancak, yerleştirme işlemlerine 2 milyon aday katılacağı için sınav puanı ne derece yüksek ise yerleşme ihtimali o derece yüksek olacaktır

KPSS | KPSS-A nedir, KPSS-B nedir?
1- KPSS-A ne demektir?
KPSS-A Kadroları; genel olarak müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarından oluşmaktadır. 2000'li yıllara kadar KPSS-A kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk fakültesi mezunları başvurabilmekteydi. Sadece bölüm bazında bazı değişiklikler olabilmekteydi. Örneğin Başbakanlık Uzman yardımcılığına (A) bölümü mezunu, Maliye müfettişliğine de (B) mezunları başvuramayabilmekteydi. Ancak, KPSS'nin merkezi olarak 1999 yılından itibaren düzenli bir şekilde her yıl yapılmasıyla beraber başvurabilecek bölümlerde artış oldu. Örneğin kimi kamu kurumları mühendislik fakültesi mezunlarının (AB Genel Sekreterliği) kimileri Fen/Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının (DİE) kimileri de Tabip, Diş Tabibi, Eczacı, Kimyager veya Kimya Mühendisilerinin (sağlık Bakanlığı) başvurularını kabul etmeye başlamıştır. Bu noktada şu hususu vurgulamak gerekmektedir: Her ne kadar başvuran bölüm sayısı artmış ise de hala kamu kurumlarının çoğu atama yapacakları uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı, kontrolör yardımcısı ve denetmen yardımcısı kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları arasından başvuru kabul etmektedir. Mühendislik, mimarlık, fen/fen edebiyat, tıp gibi fakülte ve bölümlerden de yukarıda belirtildiği üzere başvuru alınmasına rağmen, bunlar oldukça sınırlıdır.
2- KPSS-B ne demektir?
Yukarıda belirtilen KPSS-A kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Yani, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.
3- Bir mühendis hem KPSS-A'ya hem de KPSS-B'ye başvurabilir mi?
ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yoluyla atama yapılmak için ilana çıkılan tüm kadrolar KPSS-B'dir. Buna göre KPSS'nın genel kültür ve genel yetenekten oluşan bölümüne giren her aday bu KPSS-B kadroları tercih işlemine katılabilecektir. Ancak, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarına başvurabilmek için ÖSYM'nin yapacağı KPSS sınavı sonrasında sınavı açan kamu kurumlarınca yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınavdan da başarılı olmak gerekmektedir. Bu, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadroları için açılan ilanda, hangi bölüm mezunlarının yazılı ve/veya sözlü sınava katılabileceği belirtilir. Bu ilanda mühendislik bölümüne de yer verilmiş ise aday ilana çıkılan müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrosuna başvurabilir. Burada şu hususu belirtmek gerekmektedir. Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrosuna başvurabilmek için Genel Kültür ve Genel yetenek sınavlarına ek olarak Pazar günü yapılan alan bilgisi sınavlarına (İktisat, Muhasebe, Maliye vb) katılmak gerekmektedir. Bu sınava sadece lisans mezunları girebilmektedir.
Üst yaş sınırı hangi kadrolar için kaldırıldı?
Bugünlerde tüm memur adaylarında yeni bir KPSS telaşı var... En çok sorulan soru, üst yaş sınırı var mı? Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin bugün Yeni Şafak gazetesine yaptığı açıklamada "30 üst yaş sınırının kaldırıldığını" belirtti. Bu açıklama kısmen doğrudur. Açıklamanın tümüyle doğru olabilmesi için tüm istihdam şekillerinde üst yaş sınırının kalkmış olması gerekirdi. Detaylar için tıklayın.
Yaş Sınırı Sadece KPSS-B İçin Kalktı
KPSS'nin usul ve esaslarını belirleyen yönetmelikte bugün iki değişiklik yapıldı. Her iki değişilik de uzun süredir gündemdeydi. Yapılan ilk değişiklikle yaş sınırına ilişkin bir sınırlama getirilmiş, ikinci değişiklikle ise 2004 KPSS'nin geçerlilik süresi 2008 yılına kadar uzatılmıştır. Yönetmelikte yapılan değişikliğe ilişkin ayrıntılı haber için başlığa tıklaynız.
Üst yaş sınırının kalktığına dair düzenleme 04.03.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Yayımlanan düzenleme şu şekildedir:
"Kamu kurum ve kuruluşları, kanunlarda ya da kanunların bu konuya dair düzenleme yetkisi öngördüğü tüzük ve yönetmeliklerde yer alan özel hükümler haricinde, merkezî yerleştirme yapılmasını talep edecekleri kadro ve pozisyonlar için yaş sının tespit edemezler."
Bu düzenleme ne demektedir?
Bu düzenleme ÖSYM tarafından yapılan memur ve sözleşmeli personel yerleştirmelerinde atama yapmak isteyecek kamu kurumlarının üst yaş sınırı tespit edemeyeceklerini belirtmektedir. Bunun tek istisnası: Kamu kurum ve kuruluşlarının kanunlarında ya da kanunların bu konuya dair düzenleme yetkisi öngördüğü tüzük ve yönetmeliklerinde özel hüküm yer alması halidir. Bu halde üst yaş sınırı tespit edilecektir.
Memur yerleşleştirmelerinde üst yaş sınırı nerede çıkıyor?
Memur adaylarından lisans mezunları için Temmuz'da, önlisans ve ortaöğretim (lise ve dengi) mezunları için Eylül'de KPSS sınavı yapılacaktır. Bu sınavlara girebilmek için yaş sınırı gerekmiyor. Yani 61 yaşındaki bir vatandaş dahi bu sınavlara girebilmektedir. Bu sınav sonrasında kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapmak isteyecekleri boş kadrolar ÖSYM tarafından yayımlanacaktır. Bu yayımlanan kadrolarda öğrenim, askerlik ve yaş gibi çeşitli şartlar aranmaktadır. İşte yaş şartıda bu sırada ortaya çıkacaktır. Kamu kurumlarının açıkladığı kadrolarda yer alan üst yaş sınırları, sınav tarihi itibariyle aranacaktır.
Bu düzenleme nerede geçmiyor? Hangi statülerde üst yaş sınırı aranabilecek?
Devlet sadece ÖSYM kanalıyla memur ve sözleşmeli personel alımı yapmamaktadır. Devlette çok çeşitli statülerde personel alımı yapmaktadır. İşte bunlardan bir kaçı ve tek tek üst yaş sorunu...
1- Öğretmen atamalarındaki 40 yaş sınırı devam edecektir. Zira öğretmen atamalarını ÖSYM değil MEB yapmaktadır. Ayrıca MEB'in yönetmeliğinde bu konuya ilişkin olarak adaylarda 40 yaş sınırı aranacağına dair hüküm bulunmaktadır.
2- TSK ve kuvvet komutanlıkları ile Adalet Bakanlığı gibi kurumların memur alımı ÖSYM sistemi dışındadır. Bu kurumlar da KPSS sonuçlarına göre eleman almaktadır, ancak sınav ve diğer işlemleri kendileri yürütmektedir. Bu nedenle bu iki kurum, yaş sınırı koymaya devam edebilecektir.
3- Söz konusu düzenleme sadece merkezi yerleştirme dediği için, KPSS-A kapsamındaki müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör ve uzman yardımcılığı gibi kariyer kadrolar için yaş sınırı uygulamasına devam edilecektir. Bu konudaki kapsamlı dosya tıklayın.
4- 657 sayılı Kanunun 4/B veya 4/C maddeleri kapsamında görevlendirme yapılması bu hükümlere tabi değildir. Yani yaş sınırı aranabilecektir. Çünkü bu statüdeki atamalar merkezi yereleştirmeye tabi değildir.
5- Geçici ve Daimi işçi alımları Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmaktadır. Konuya ilişkin Tebliğ çıkarılmış olmasına rağmen, İŞKUR gerekli düzeltmeleri yapmadığı için hala bir kısım ilanlarda 30 yaş sınırı çıkmaktadır. Detaylı açıklama için tıklayın.
İŞTA BAKAN ŞAHİN'İN YENİŞAFAK GAZETESİNDE YER ALAN AÇIKLAMALARI
Memuriyette yaş sınırı yok
Başbakan Yardımcısı Şahin, memur alımlarında uygulanan 30 üst yaş sınırının kaldırıldığını ve Bakanlar Kurulu kararıyla 18 yaşını dolduran tüm adayların KPSS'ye girmelerine imkan sağlandığını söyledi
Memur alımlarında kurumlar tarafından uygulanan 30 üst yaş sınırı artık uygulanmayacak. Önceki yıllarda böyle bir uygulamanın olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 13 Şubat 2006'da Bakanlar Kurulu'nda alınan bir kararla 18 yaşını doldurmuş tüm memur adaylarının KPSS sınavına ve sınav sonucuna göre yerleştirilmelerine imkan tanındığını söyledi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 40'ncı maddesinde genel olarak 18 yaşını dolduranların devlet memuru olabileceklerini belirten Mehmet Ali Şahin, kamu kurumlarına girişte asgari yaşın bu şekilde belirlendiğini ancak üst yaş sınırına ilişkin bir kısıtlama bulunmadığını belirtti. Kanunda memurlar için üst yaş sınırı bulunmazken, alt yaş sınırı 18 olarak kabul ediliyor. Şahin, kurum ve kuruluşların, tüzük ve yönetmelikle yaş sınırı tespit edemeyeceklerini belirterek, "Ancak uygulamada birliği sağlamak amacıyla kamu kurum ve kuruluşların kanunlarda ya da kanunların bu konuya dair düzenleme yetkisi öngördüğü tüzük ve yönetmeliklerin özel hükümleri haricindeki merkezi yerleştirmesini talep edecekleri kadro ve pozisyonlar için belli imkanlar tanınmıştır" dedi.
OBJEKTİF KRİTERLER
Memur olmak için 18 yaşın üstünde olmak yeterli. Ancak bir meslek ve sanat okulu bitirilmişse en az 15 yaş sınırı aranıyor. Bugüne kadar kurumların memur alımında yaş kriterlerini kendileri belirliyordu. Bazı kurumlar 25, bazıları 30 yaşı sınır kabul ediyordu. Alınan bu kararla kurumların elinde olan bu inisiyatif objektif kriterlere dayandırıldı.
iyi çalışmalar...
Ben 25.03.1969 izmir doğumlu,eskişehir anadolu ünv. işletme mezunu bir bayanım.2004 yılı kpss'ye başvurmuştum ancak ptt'den kaynaklanan sıkıntıdan sanırım sınav giriş kartım sınavdan 3 gün sonra elime geçmişti.ondan sonra da kpss'ye girmedim.sizden ricam yaşım dolayısıyla 2009 kpss sınavına girebilirmiyim.ayrıca sınavda başarılı olmam durumunda kpss'ye girmemin bir faydası olabilir mi?
saygılarımla
16 Ekim 2009 17:14qwerty1415
Merhabalar, Ben 2006 kpss sınavına girdim ve 9 yıldır belediye işçisiyim kadro olayı bizlerde olmadığı için memurluğa müracaat etmek istedim ama yaş sınırına takıldım burada da maalesef. Memur alımında yaş sınırı neden 30 acaba yoksa ben mi böyle biliyorum? Bu arada 2006 kpss sınav süreeinin uzatılmasının gündeme getirilmesini rica ediyorum.
26 Mart 2009 12:12papatya70
İsabetli bir karar alınmış. Özellikle engelli adaylar için çok güzel bir karar. Keşke her alanda uygulansa.
8 Haziran 2008 16:12RAHİMATAKUL
2004 kpss sınavına girenlerin geçerlilik süreleri 2008 e kadar uzatılıyorsa 2006 kpss de 2010 a kadar uzatılmalıdır. bu haksızlığa göz yummamalıyız. bu fırsat eşitliğine aykırıdır. bunun gerekçesi nedir . lütfen devlet yetkilileri cevap versin.
4 Mayıs 2008 11:33demir80
Evet ben de sorayım:
4 yıllık Üniversite mezunları KPSS A dışında sınavlara giremiyorlar. Girseler bile tespit edildiğinde geçersiz sayılıyor.
Peki, 30 yaşı geçen 4 yıllık üniversite mezunları ne yapacak?
3 Mayıs 2008 18:59Ahkafam
arkadaşlar ben 74 doğumlu işletme fak. muhasebe-finansman mezunu (açıköğretim) birisiyim. ben hangi kpss lere girebilirim. ben bu kpss A falan hangisi? ayrıca yaşım itibari ile girmemmi iyi yoksa boşunamı girmiş olurum.lütfen bir yardım.
saygılar murat
25 Mart 2008 12:35murat124murat
Bu ülkede 65 yaşında emekli olacak isek 30 yaş sınırı nedir.
30 yaşımızı geçtikten sonra bir işe giremeyecek isek nasıl emekli olacagız.
30 yaşına kadar mı yaşama hakkımız var yoksa bu ülkede ,çıkacak yeni kanunlarda bu mu var.Haberimiz yok.
Lütfen destek verin.
21 Mart 2008 19:38kagitgemi
merhaba ben büro yönetimi ve sekreterliği bitirdim ama halen atanamadım.ne olur atamalar başlasın.artık kurtulmak ıstıyorum.atamalar ne zaman başlayacak.
21 Mart 2008 09:47seyfii
aranızda öğrenimi devam edenlerin sınava girmesine karşı çıkan var ama unutmayın bizde lise mezunu olarak gidiyoruz gitmezse bnece 6 aydan az olmamak koşuluyla tercih vermesini ceza olrak verebilir veya bir buna ek olarak bir sonraki KPSS sınavına girme hakkı alınsın ama benim bu hakkım var girecem yine ben 91.5 la atanmayı bekleyem birileri çıkıp diyecek girmesinler sizde bizim kadar çlışsanız alırsınız puanı ya bizde gariplik var yada sizde bir gariplik vbar ki istemiyorsunuz girmemizi yeteri kadar imam adaylarından dert çektik birde sizden mi çekecez böle bir yasa çıkarsa ben iptali için mahkeme açarım fırsat eşitliği olacak ben senle aynı soruyu çözecem sonra bunu söle yok öle yağma
7 Ağustos 2007 23:35serseri12
s.a arkadaşlar bu yıl memur alımı yapılacakmı kpss 5 tercih hariçinde bileniniz varmı lütfen bilgilendirin
22 Temmuz 2007 14:32barmen157
2004 kpss 2008'e kadar geçerli,o halde niye 2002 puanları 4 sene geçerli değil.haksızlık değil mi bu
3 Temmuz 2007 15:09fegeka
ya biri bana pomemlere giriş yaşının ya daha üzt seviyelere çekildiğini söylesin,ya da kalktığını söylesin.eğer sınav başvuru tarihi geçen yıl ki gibi 14 ağustosta başlarsa ben 25 günle başvuru yapamıyorum.nolur sayın bakanım pomemlere üst yaş sınırı uygulamasını kaldırın.
2 Haziran 2007 17:35tarantulatrendy
Arkadaşlar A grubu kadrolarında yaş sınırının kaldırılması için Başbakan Yardımcısı M. Ali ŞAHİN'e Mart ayı içerisinde gönderdiğim 3 sayfalık dilekçeye M. Ali ŞAHİN'den bir cümlelik ve Devlet Personel Başkanlığı'ndan da 1,5 sayfalık olmak üzere yine Mart ayı içerisinde cevaplar geldi.
Devlet Personel Başkanlığı'nın cevabi yazısında özet olarak 657 sayılı kanunun 28. maddesinin "B- Özel Şartlar" bendine atıf yapılarak ilgili kurumların özel şartlar belirleme hakkına sahip olduklarını ve bu konuda mevzuat değişikliğinin mümkün bulunmadığını bildirmişler.
Sonucun böyle olacağı belliydi zaten. Ancak dilekçe hakkımı kullanmış ve sesimi de duyurmuş oldum. Ancak bir kanun değişikliğiyle ilgili maddenin değiştirilmesi ya da kaldırılması gerekiyor.
Bunun için site yöneticilerinin de dikkatini çekerek ne tür baskıda ve faaliyette bulunulması gerektiği hakkında dikkatinizi çekiyorum.
Teşekkürler.
21 Nisan 2007 16:52siyasalli
gevas64 e katılıyorum
bir başka konu bence askerlik şartı konmalı ve hala öğrenciliği devam edenlerin memurluk sınavlarına alınması engellenmeli. ya birkere aynı şartlar altında sınava girmiyoruz biz mezun olalı kaç yıl olmuş ve memurluğu kazanınca ya öğrenimine son veriyor yada atandığı kadroya gitmiyor yani bir sürü pürüz
21 ylül 2006 12:24studentworld
80 puanla acıkta kaldım.....lise mezunuyum...şimdi 2006 kpss ye çalışıyorum....bence once bizleri almalıydılar..sonra 2. bir kpss sınavı yapılmalıydı...
6 Ağustos 2006 11:50gevash6523
slm arkadaşlar üniversite mezunu polis alımı ne zaman yapılacak bilgisi olan varsa lütfen cevap versin... 2006 yılı üniversite mezunu polis alımı olcak mı yada...memurlar.net e tşk ler...
16 Haziran 2006 14:37onceegitim
Bi arkadaşım KPSS başvurusunda bölümünü yanlış kodlamıştı internetten. ÖSYM ye dilekçe yazdı ve gerekli dökümanları (kimlik fotokopisi, diploma vs...) yolladı 1-2 hafta sonra düzeldi. Ama bu saatten sonra düzeltme yaparlarmı bilmem?
Umarım düzelir...
11 Haziran 2006 19:00CoRai
ya arkadaşlar ben kpps sınav başvurusunda diploma tarihini yanlış girdim onayladım bilmeden nasıl düzeltebilirim bilgisi olan varsa lütfen yazsın buraya.
teşekkürler
2 Haziran 2006 21:00yakamozz_01
arkadaşlar 2004 kpss ye girdim hiçbiryere atanmadım 2006 ya gireresem ve daha düşük puan alırsam 2004 puanı kullanabiliyormuyum bilgisi olan varsa teşekkürler ynt. verirseniz.
25 Mayıs 2006 13:01superisi...
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEK ÖĞRETİM PROGRAMLARI VE AYLIK KARŞILIĞI OKUTACAKLARI DERSLERE İLİŞKİN ESASLAR
(12.07.2004 tarih ve 119 sayılı Kurul Kararı)
c) Orta öğretim alan öğretmenliklerine;
1- Eğitim Fakültesi mezunları,
2- Karar eki çizelgede yer verilen diğer yüksek öğretim programlarından mezun olup Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans/Pedagojik Formasyon Programını bitirenler ilgili mevzuatı uyarınca öğretmenlik için öngörülen merkezî sınavlardan aldıkları puan esas alınarak, Bakanlıkça alanlara göre belirlenecek taban puanın üstünde puan alanlar arasından puan üstünlüğü dikkate alınarak atanırlar.
Ek Çizelge-Bilgisayar
1. Bilgisayar Öğretmenliği
2. Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği
3. Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
4. Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği
5. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
6. Bilgisayar Teknolojisi Bölümü /Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü (lisans)
7. Matematik-Bilgisayar Bölümü
8. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
9. Bilgisayar Mühendisliği
10. Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği
11. Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği
22 Mayıs 2006 22:17ozi_ozi
slm,arkadaşlar 4 yıllık lisans bitirmekteyim,bu sene Bilgisayar Enformatik Böl. mezunu olcam. Ama ben Bilgisayar ögretmenliği için başvuru yapmak istyrm. Acaba bizim bölümde öğretmen olabiliyor mu?
Çok araştırdım ama bulamadım cevabını.
Bilgisi olan varsa aydınlatırsa cok sevinirim
10 Mayıs 2006 19:05mstyavas
ya arkadaşlar bu değişikliklerle öss de olduğu gibi randevu sistemi geldi.
acaba daha önce lise mez. olarak girenler şimdi yüksekokul mez. olarak sınava girerlerse yeni aday statüsündemi değerlendirelecekler. bizde mi randevu alacağız.
bilgisi olan var mı?
4 Mayıs 2006 12:20yakamozz_01
Slm bende 2004 kpss ye önlisans düzeyinde girdim şimdi lisans mezunuyum ve napıcağinı bilmeyenlerdenim.Bazı arkadaşlar acımasızca eleştiri yapıyorlar.Herkes maalesef şanslı değil.Birçoğumuz orta yada düşük gelirli ailelerdeniz.En doğal hakkı insanın emeğinin karşılığını almak istemesi.belirsizlikler ülkesinde bu derece yüksek gelecek kaygısı başarıyıda direkt etkiler.iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım lütfen1
2 Mayıs 2006 12:09sena18
Evet sayın bakanlarımız siz istediğiniz kadar genelge cıkarın fark etmez hatırlarsınız gecen haftada daimi işci alımlarında yas sınırı bir genelgeyle kaldırılmıstı ama İSKUR un sitesinde daimi işçi alım ilanlarına bakın bakalım yas sınırı 30 bazılarının 35 peki bakanım sizin kanunlarınızı ve genelgeleri takan varmı acaba?
29 Nisan 2006 11:46metinarkis
slm,sanırım bende genelinizden hiç te farklı bişey söylemiyeceğim!ama buna karşın yineleyeyim:2004'teki KPSS'de /0 puan aldım,bu yılkine de girersem eski puanım geçerliliğini yitirecekmi?yoksa daha yüksek puan almaklamı ilintili bir durum sözkonusu?yani;daha iyi puan alırsak yenisi, ama daha düşük puan alırsak eskisi mi geçerli olacak???Beni ve tabii diğer arkadaşlarımı aydınlatırsanız sevineceğim!herkese kolaylıklar diliyorum.esenkalın...
26 Nisan 2006 19:02saricivciv
insan önce dürüst olmali. şü güzelim ülkemiz ne hale geldi getirenler utansin ne diyeyim
26 Nisan 2006 13:12tugana
hangi demokrat ülkede yaşıyoruz madem öğretmenleri yeterli bulmuyolar neden fakültelerden mezun ediyolar bizler sustukça tepemize binen daha çoooooooooook olur
25 Nisan 2006 23:01badikcan
2006 kpss de öğretmenlere branşlarından soru çıkacakmı niye yetkililer bu konuda net bir açıklama yapmıyorrrrrr !!!!!!
sınava 3 ay kaldı nezaman açıklama yapmayı düşünüyorsunuz.
milli eğitim bakanlığının bu saçma ve aynı zamanda öğretmenleri son derece mağdur eden sınavı en kısa zamanda kaldırıp atayabileceği kadar öğretmen yetiştirip atamasını yapmasını,hiçbir öğretmenini mağdur etmemesini istiyoruz.
binlerce öğretmen yetiştirip sonrada verilen diplomayı hiçe sayarak sınavla atama yapmak her yönüyle çağdışıdır.
16 Nisan 2006 17:04gameover27
2004 Kpss puanıyla atamam yapıldı fakat yerleştirilmek için başvuruda bulunmadım.aynı sınav sonucuyla başka yerleştirme için müracat edebilirmiyim
13 Nisan 2006 16:58ercan doğan
2006 kpss başvuru ve sınavlar hangi tarihte olacak net bir bilgi istiyorum
10 Nisan 2006 13:27matrixxx
Ben de felsefe mezunuyum.2003 yılına kadar bizi rehber öğretmen olarak alıyorlardı.Hatta o yıl yanlış tercihten dolayı öğretmen olamadım.74 puan almıştım.Artık bu hakkımızı elimizden aldılar.Sadece felsefe öğretmeni olabiliyoruz.taban puan da 85.Öğretmenlikten vazgeçtim memur olayım diyorum inanırmısınız üniversite okumamış olsaydım şansım çok daha yüksek olacaktı.Bu ülkede gümrüklerden ve bazı üniversitelerdeki memuriyet kadrolarından başka(onlar da 2-3 kişi alıyor)tercih edebileceğim yer yok.Bu ülkede okumanın geriye doğru gidiş olduğu galiba doğru...
7 Nisan 2006 21:15cezzar
bu kpss yapacaksınız,adaletli yapın
yani torpilsiz bir sınav istiyoruz.başkalrının duygularını sömürmeyin artık.80 puan alanlar dışarda,sınava girmeyen eş dostların cocukları memur bu nebiçim sınav!!!
7 Nisan 2006 18:16masalperisi
Süre uzatılmış Yaş Sınırı Yükseltilmiş Ne Yapmalıyım şansım biraz daha arttı 2 yıldır bekliyorum ne olacak bir 2 yıl daha beklerim mutlu mu olmalıyım?....Sadece bir umut kırıntısı daha
5 Nisan 2006 13:11yolcu06
valla burda her soru soran her yorum yapan kendince haklıama biz insanoğlu birazda işimize gelen taraflı görüyoruz.
Ne çabuk unuttuk bu sınavla birçok iş sahibi olan insanları. tamam haklıyız bende size katılıyorum yerleşemiyoruz.
ama unutmayalım ki her kazanan torpilli değilbende 2004de sınava girdim mantıken 2006da sınava girersek eski puanımız iptal olur. yaş sınırının kaldırılmasıda iyi oldu en azından biçok insana umut doğdu.
başarılar herkese....
5 Nisan 2006 10:26okanilay123
Yaş şartının kaldırılması gercekten iyi olmuştur. Ancak daha önceki alımlarda puanı yüksek olmasına rağmen yaş şartından dolayı mağdur edilen binlerce insan var bu nedenle en azından yaş şartının olmadığı yeni bir memur alımı mutlaka yapılmalıdır. yetkililerden ricamız budur.
4 Nisan 2006 14:30hırslı
ben 2004 kpss kazandım bu sınava da girsem hakkım devam edecekmi?
31 Mart 2006 09:33mehmetsukru
merhaba,ben cemil,sohbet etmek isteyen arkadaşları bekliyorum,hoşçakalın...
29 Mart 2006 17:39ankon06
slm...2004 kpss nin geçerlilik süresi uzatılmış...pekala biz şuan önümüzdeki sınava hazırlanıyoruz hep olduğu gibi:)
şayet bu sınava girersek 2004 kpss puanımızmı yoksa en son girilen puanlarımızmı geçerli olur__?
29 Mart 2006 15:36serap82
ben 1977 doğumluyum hani yaş sınırı kalkmıştı o zaman hal bankası neden sadece 79 ve yukarısını alıyor şerefsizlik bu
17 Mart 2006 20:11pılot77
2004 kpss acaba öğretmenlik için de 2008 e kadar uzatıldı mı ?
17 Mart 2006 18:56turgutkaram
slm...2004 kpss nin geçerlilik süresi uzatılmış...pekala biz şuan önümüzdeki sınava hazırlanıyoruz hep olduğu gibi:)
şayet bu sınava girersek 2004 kpss puanımızmı yoksa en son girilen puanlarımızmı geçerli olur__?
17 Mart 2006 08:00ecem_su
nereye yöneldi bu gençlik
kpss mağdurlarına merhaba ben 2006 kps sınavına girecem ve benim almam gerek puan 85 taban puan olarak belirlendi;ancak bunu almam için 100 eğitim bilimleri 100 gkgy yapmam gerekir ve az kişi alıyorlar bu sadece benim için değil bütün hefkes için geçerli. sesimi duyan varsa siz bu gençlerin hayatlarıhla oynamay hiç hakkını yok ve bu gençlerin önünüm göremeyecek dürüma getirdiniz birileri buna dur desin ve insan hayıtını sanki kendi haklarıymış gibi siyasi bir oyun haline getirmesin. hayatim başkalri yönetiyor ama yanliş yönetiyor.
15 Mart 2006 13:52rengvan
kim ne derse desin bu devran bu şekilde gelmiş bu şekilde gidecek :( insanları kandırmak için ellerinden geleni yapan boş umutlarla kendi açıkları olan maLİ güçsüzlüklerini başkasının sırtından kazanan bir devirdeyiz unutmayın ki ister yas sınırı ister puan sınırı olsun önemli degil yeterki bir dayınız bir abiniz olsun bu sadece benim degil tüm bu umutla bekleyen insanların ifadesi yanlışmı
15 Mart 2006 13:44muk
slm.ben 2004 kpssye girdim ve 80 puan aldım.tarim ve köy işleri bakanliğina bağlı ev ekonomisi meslek lisesi'nden mezunum.tercih yaptım ama yerleştirilmedim.benden düşük puanları olanları almışlar.neden bizden kimse alinmiyor!zamaninda neden böyle bir okul actiniz?bizim suçumuz ne?şimdi ön lisans çikişli olacam ve 2004 puanim hala geçerli olacak mi?ya da bizim bölümden kimse alinacak mi?geleceğimi göremiyorum.össde iyi puan olmama rağmen neden puanim kiriliyor?bu adaletsizlik neden?bunlarin cevabini bilen var miiiiiii???????
14 Mart 2006 12:43srht???
slm.ben 2004 kpssye girdim ve 80 puan aldim.tarim ve köy işleri bakanliğina bağli ev ekonomisi meslek lisesi çikişliyim.tercih yaptim ama alinmadim.benden düşük puanlari olanlari almişlar.neden bizden kimse alinmiyor!zamaninda neden böyle bir okul actiniz?bizim suçumuz ne?şimdi ön lisans çikişli olacam ve 2004 puanim hala geçerli olacak mi?ya da bizim bölümden kimse alinacak mi?geleceğimi göremiyorum.össde iyi puan olmama rağmen neden puanim kiriliyor?bu adaletsizlik neden?bunlarin cevabini bilen var miiiiiii???????
14 Mart 2006 12:08srht???
ben ziraat teknisyeniyim bu yerleştirmede yerleşemedim bu yılki KPSS sınavına girmek istiyorum ama 2 yıllıkokuduğum için tekniker ünvanı ile girmek zorunda kalacağım ama teknikere kadro yok ben teknisyen yani lise diploması ile girmek istiyorum ama bu şekilde girdiğimiz takdirde memurluğu kazansak bile memurluğumuzun iptal edileceği açıklamasını duydum ben bunu öğrenmek istiyorum
13 Mart 2006 17:32adoadnan
evet her sey o kadar mantıksız gibi görünüyor ki herkesin kafasında türlü sorular cevap bekliyor birinci çelişki 2004 puanı yüksek olanlar puanımız düşerse ve eski puanımız fes edilirse diye sınava girip girmemekte kararsız(ben) ikinci çelişki diyelim kpss2006 ya girmedik ve tercih zamanı geldi aynı puanda 2 kişi aynı yeri seçerse yasları da aynı oldugunu düşünürsek öncelik son sınava girenin mi olacak önceki sınava girenin mi bu da çok önemli üçüncü çelişki bu benim kendi sahsi çelişkim bu karışık olaya ii bi açıklamalı basın duyurusu yapılamaz mı
13 Mart 2006 14:17gamzeli117
mantığın bittiiği yer kpss
12 Mart 2006 19:49rafet_volkan
şu yaşsınırına sinir oluyorum dünyada en mantıksız şey yaş demekki 30 yaşındaki insanalar ölüme mahkum ediyosun yok askerliğ 29 yaş bu ne saçma sapan şeyler bu ülkenin mantıklı hiç bir şeyi yok söyleyin bana 1 tane mantıklı şeyini
11 Mart 2006 14:16burhanc
sayın site yönetileri 2006 kpss se sınavı olmadan yeni atama olacak mı?söylentiler var bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz.
10 Mart 2006 13:55hasankınık
arkadaslar been 2004 kpss sınavına lise mezunu olarak girdim, şimdi 2006 kpss sınavına önlisabs mezunu olarak girersem. daha önce girdigim suınav gecersiz mi olur lütfen yardımcı olun ya da bana yardımcı olabilecek bir kaynak bildirin
9 Mart 2006 21:30bay_hiic
ben 2004te yapılan kpss sınavından 76.400 puan aldım,ayrıca 2002de yapılan sınavdanda 70 puan almıştım ve hala bi yere yerleşemedim,1.sorum şu ben bu puanla bi yere yerleşebilirmiyim(76.400)2.sorumda açıktan atama yapılıyor bazı kurumlarda ve bu atamalarda torpilli kişiler yani benden daha düşük puan alanlar yerleşiyor,madem merkezi yerleştirme diyorsunuz peki bu açıktan atamalar ne oluyor? 2 yıldır yerleştirmeler yapılıyor yerleştirme sonuçlandıktan sonrada bakıyorum benden daha düşük puan alanlar yerleşmiş bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...
9 Mart 2006 15:56genc 47
mrb. ben bir konuda bilgi almak istiyorum. ben ön_lisans mezunuyum. bizim gireceğimiz genel kültür genel yetenek sınavının eylülde olacağını duydum. bu doğrumu? lütfen bilgisi olan arkadaşlar cvp yazsın.
9 Mart 2006 15:43otomasyoncu
slm arkadaslar yeni üyeyim merak ettiğim ve benim için önemli olan bir konu var bu konuda bilgisi olanlardan cevap bekliyorum şimdiden teşekkür ederim benim merak ettiğim konu 2004 kpss puanımız 2008'e kadar gecerli olacak ya eger 2006 sınavına girersek de gecerli olacak mı yoksa fes edilip 2006 puanımı gecerli olacak eger öyle bi durum varsa sınava girmeyi düşünmüyorum lütfen bilgisi olanlar cevap yazsın tesekkürler
9 Mart 2006 14:55gamzeli117
İstedikleri kadar sınav yapsınlar ve isterseniz en yüksek puanı alın ama ne olursa olsun yüksek mevkilerden bir tanıdığınız olsun çünkü bir mülakata girdiğinizde kazananların listesi bu mülakattan önce nedense önceden belli oluyor.Zaten bu torpil olayı artık sadece devlet memurluğunda değil özel sektörde bile var..
9 Mart 2006 11:16forum32
uzatılmasını anladık da...Biz yeni bir atama istiyoruz.Doğru dürüst iş yok,güç yok.80 puanla açıktayım.ATT mezunuyum.sağlık meslek lisesi.her atamada 10 yada 20 kişi artık atanmak istiyoruz
8 Mart 2006 15:56nigdeli
hostage o zaman niye 70 barajını koymuşlar yok 45 ordan 45 burdan matematik varmı diye soran yok hemen 45-45 yaptın çıktın ne güzel be.ayrıyeten hem işte çalış hem gel evde ders çalış
8 Mart 2006 10:50pılot77
meraba yaş sınırının kaldırılması guzel bi gelişme.... ama anlamadıgım buna karsı olanlar... ne kadar bencil bu insanlar tıpkı nickleri gibi... yenı mezunların hakları yenıyomuşşş... sen mezardan cıkacak olanlarla yarışmayı goze alamıyosan boşuna okumussun okadar... eger yiyosa gır sınava 30 yasından buyuk oladan yüksek puan al ve atan
7 Mart 2006 17:50akran25
Ben 2004 deki sınavda üniversite ikinci sınıftaydım bu sene mezun olacağım benim 2004'de ki puanım da 2008'e kadar geçerlimi acaba?
7 Mart 2006 15:50karaca7_46
böyle rezalet olmaz ya A grubu kadroları için niye kalkmıyo bu sınır kendi adamlarını b grubundan kolayca yerleştirecekler de ondan.Tamamiyle popülist bir düzeltme.Bir Allah'ın kulu da çıkıp buna itiraz etmiyor.Sesimizi nasıl duyuracaz bilen var mı arkadaşlar
7 Mart 2006 13:22akınkızılırmak
Sayın Bakanım senin adaletin bu kadar mı!!! Neden MERKEZİ YERLEŞTİRME ibaresi yerine HAKKIMIZ olan TÜM MEMURLARIN talep edecekleri kadro ve pozisyonlar için yaş sının tespit edemezler." demediniz.ne anladık bu çıkardığının yönetmelik maddesinden. KPSS A GRUBU KODROLARI İÇİN NEDEN KALDIRMADINIZ BU LANET OLASI YAŞ SINIRLAMASINI.BU NASIL BİR MANTIK.
7 Mart 2006 13:11KimBilir
kpss 2004 gecerlılık suresının 4 yıl daha uzatılması duşuk puanlılar ıcın sıkıntı yaratıyor bu yıl kpss ye boşamı hazırlanılmış oluyor
7 Mart 2006 13:01serdar.donmez
hükümetin programı gereği 3 yıl gibi kısa bir süre için kadastro çalışmalarının bitirilmesi için biz gecemizi gündüzümüze katan mesai kavramı bilmeyen programın hedefe ulaşması için gerektiğinde aç ve susuz olarak dağlarda bayırlarda dolaşan sözleşmeli KADASTRO teknisyenlerinin bugün itibariyle 600 ytl çalıştığı göz önüne alınarak bizimde ücretlerimizin hayat şartlarına göre iyileştirilmesini saygıyla arz ederim
7 Mart 2006 12:48ttüney
bazı arkadaşlar ne yazıkki yaşa kafayı takmışlar.arkadaşlar sorun yaş değil,sorun kadro açılmaması.MEB her yıl belli dallarda 20-30 bin,sağlık bak.50-60 bin(ki 0 puanla yerleşen var.)emniyet 20-30 bin,adalet bak.5-6 bin açarken senin bakanlığın hiç açmaz iken yaşında geçer 100 de alsan yerleşemezsin sorun 2001 kıriziyle başladı kadro açacak ekonomi yok.örneğin zıraat m. veteriner tam 15 yıldır alınmıyor yaş tabiyaki 35 i geçer.ayrıca PTT 10 tercihlik alan belirleyeciğine 40-50 tercihe parçalasaydı düşük puanla girilirdi ama tercih sınırlı olduğundan yüksek puanlı arkadaşlar yerleşeceklerdir.kutlarım şimdiden.
7 Mart 2006 12:40yücel@
Ben 35 yıldır zihinsel sorunlar mı yaşıyorum? Yoksa hala bır egitim sistemsizliğimiz devammı ediyor, anlamadım...kafam basmıyor artık. OSYM seçince memuriyet için yaş sınırı yok , kurumlar kendileri memur seçerlerken ise keyiflerince yaş sınırı uygulamasına devam edecekler...Bu ülkede yaşamaya devam ettikçe daha neler göreceğim, bilemiyorum...Sistemsizliği kökten protesto ettiğimi bildirir, iktidarların keyfine göre esnetilen sistemleri ret ederim...
7 Mart 2006 12:35hattat
Arkadaşlar birlik zamanı gelin hep birlikte şu kpss sınavına girmeyelim.ömrümüz sınav sitresiyle geçtiği yetmiyo gibi bide atama sitresiylemi geçsin.
7 Mart 2006 12:28murat4423
hükümetin programı gereği ve 3 yıl gibi kısa bir süre için kadastro çalışmalarının bitirilmesi için biz gecemizi gündüzümüze katan mesai kavramı bilmeyen programın hedefe ulaşması için gerektiğinde aç ve susuz olarak dağlarda bayırlarda dolaşan sözleşmeli kadastro teknisyeninin 585 ytl maaşla çalıştığı göz önüne alınarak bizimde ücretlerimizin hayat şartlarına göre iyileştirilmesini saygıyla arz ederim
7 Mart 2006 08:27ttüney
bu sınav sistemini sokanlara lanet olsun. AKP nin suçu yok ama düzeltmeli bu saçmalığı. alacağınız kadar kişiyi alın sınav bitsin hemen. 70 i geçtin başardın ... eeee sonra bekle babam bekle. eşşeğiz ya hakkımız ölüyormuş...
7 Mart 2006 00:51türk7
2004 kpss sınav geçerlilik süresinin uzatılmasına sevindim..ancak ara sınıfta girenlere de geçerli olmalı artık.2005 mezunuyum.3.sınıfın yazında girerken geçerli olacağını söylemişlerdi..şimdi 2004 puanımla kadroya alınabileceğim halde başvuramıyorum..sonuçta o puanı yine ben aldım..hem de arasınıftayken..bence kapsam genişletilmeli..kimse mağdur edilmemeli..
6 Mart 2006 22:06teach-english
nisa kardeş senin dediğin gibi olsaydı hala 99 DMS sınavından 70 in üzerinde alanlar yerleştiriliyor olurdu.
6 Mart 2006 22:02fortenbrass
arkadaşlar 2004 kpss'nin uztılması bu temmuz ayına kadar yeni bir atamanın olmayacagının belirtisidir.ben 2004 kpss'den 86 puan aldım ama yerleştirilemedim.devlet bizim gibi madurları oyalamak için böyle birşey yapmış.2 yıl daha bizlerin umutlarını sömürecekler.yazıklar olsun......
6 Mart 2006 21:35tahsinozer
sevgili arkadaşlar herkese selamlar...ortada yapılan büyük bir değişim yada değişiklik var havası yaratma kokusu alıyorum.bu tam manası ile iki taraflı bir madalyon.kimine göre güzel bir iş yapılmış,kimine göre hiç bir değişiklik yok...bana soran olursa tamamiyle fiyasko.ağlayan bir bebeğe yalancı bir emzik vermekten başka bir şey değil bu...kısacası eller gitti aya biz kaldık yine yaya.tüm arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
6 Mart 2006 21:05hakan_aydın
benim bunuda inancim kalmadi 87 puan hala yerlestirme bekliyorum... tercihlerde her il var demek olmayinca olmuyor yada dayimi lazim?
6 Mart 2006 19:40kurshoot
Ya millet yorumları okudukça umutsuzluğum arttı.2004 kpss nin süresinin uzatılmasına üzülsemmi sevinsemmi şaşırdım.83 puan çok yüksek bir puam sayılmaz belki ama çevremde benden düşük puan alan pek çok kişinin benim de atanabileceğim pozisyonlara yerleştirildiğini biliyorum.Birde anlam veremediğim bir şey daha var görüş bildiren bazı arkadaşlar çalışıp 95 alsaydınız diye meydan okumuş atanmam yapılmadı diye üzülenlere.Peki bu durumda barajı 70 olarak belirleyip,sınavı kazandınız diye sonuç belgesi gönderen yetkililerin suçu yokmudur?Ben sınavı kazandınız belgesini aldıysam atamamın yapılmasını istememden daha doğal ne olabilirki.Neyse arkadaşlar umarım herkes hakettiği yere gelir herşeye rağmen umudumuzu kaybetmemk gerekiyor.
6 Mart 2006 19:19nisa24
Yaş sınırı kaldırılmış.Çok sevindim bu haberi duyunca.İlgililere çok teşekkür ederim.
6 Mart 2006 19:09elif2001
ya arkadaşlar biri şu A grubu B grubu nu açıklasın bu ne ya yaş sınırı kalkıyosa tam kalksın yoksa milleti boşuna umutlandırmasınlar yani kaş sınırının kalktığı kurumlar hangileri lütfen bilgilendirin
6 Mart 2006 18:19gülçin44
ben üniversite 4.sınıftayım.2004kpss ye lise düzeyinde girdm.ünicversite den mezun olduğum taktırde lise düzeyinde girdğim 2004 kpss puanım geçerliliğini koruyacak mıdır.yani bu puanımla olası atamalarda tercih yapabilecek miyım.bu konuda bana yardımcı olursanız çook sevinırim.sinan demir
6 Mart 2006 17:35baranbey49
Arkadaşlar bugünn en güzel haberi idi kpss-2004 ün zamanının uzatılması şuan aldığım puanı belki dier sınavda alamayacaktım şuan kesin atamam yapılır 88 e inecektir nisandaki atamada
6 Mart 2006 16:53Cardi
bende bu yaş sınırının kaldırılmasına karşı olanlardanım.18-35 yaşları arasında hiç mi memurluk sınavı olmadıda şimdi memurluk sınavına bel bağladınız.yeni okul bitiren o kadar gencecik insan gençliklerini yaşayacagı yere gelecek kaygısından çeşitli hastalıklara yakalanmaya başlıyorlar.zaten alımların hali belli sen de bir kişi ben diyeyim her kurum 2 kişiden fazla insan almıyor.herkes bu şartlarda yerleşemezken şimdi birde yaş sınırını kaldırıyolar.ben isterdim ki daha fazla sınırlama getirilsin.çünkü sınava giren sayısı çogaldıkca bu sınavdan ekmek yemeyi umut eden o kadar insan çoğalıyor.buda insanlarda strese yol açıyor.çoğu arkadaşımız kızacak ama bu böyle.neyse iyi oynayan kazansın :)
6 Mart 2006 16:11egoist
ya arkadaşlar varya 4 senedir sınava giriyorum çalışmadım kimseninde hakkını yemedim allaha şükür kazanamadım doğal olarak.ama bugün bişey duydum vatandaşın biri sabıkalı adam öldürmüş (bizim dizi dirsek çürütmemiş )kadroya alınacak.bunu duyunca deli oldum yaa.adaletmi bu bizdemi adam öldürelim yani?bu nasıl devlet yaa.heryerde üniversite açmasını biliyo açılışlarda yiyo içiyo mezun olanlara iş dince tencerenin içine düşecek görünmim diye.
6 Mart 2006 15:45sevse
Ya nıye 2004 puanları uzatıldı ee bende 1999 da baskası 2002 de sınva gırdı o zaman bızım puanlarda 2008 e uzatılsın bu ne bıcım ıs ya
6 Mart 2006 15:21alı89
kpps'ye A Grubundan girdim.Yaş sınırının kalktığını duyunca bir dershaneye kayıt yapıp parasınıda ödedim.Fakat hükümetin keyfi davranışları yüzünden bütün çabalarım boşuna gitti şimdi benim bu maduriyetimi kim çözecek.Demekki hükümet bizden farklı bir dünya da yaşıyorda kime yaş sınırını kaldırıp kaldıramayacağını bilmiyor.Eğer yaş sınırı kalkkacaksa herkese kalkmalı yoksa hükümet haliçten gazel okumasın yaş sınırını kaldırdık diye........!!!
6 Mart 2006 15:17metinyeşiltepe
selam herkese.yeni sınav yaş sınırı iyi güzelde:anlamadığım şu hangi puanımız geçekli olacak .ayrıca 2004 te neredeyse tüm sağlık personeli alındı 60 puana kadar.bari biz 2004 madurları için yeni kadro açsalarda sonra sınav yapılsa adamlar iş beğenmiyor yer değiştirip buruyo bizlerde beklemeye devam.
6 Mart 2006 14:35myanlic
Ben 2004 KPSS ye ön lisasns olarak girdim şu an ise lisasns mezunuyum.2006 KPSS sınavından sonraki yerleştirmelerde ön lisasns mı yoksa lisans düzeyinde mi tercih yapacağım yoksa 2004 ve 2006 KPSS lerde ayrı ayrı mı alım yapılacak.Yardımcı olursanız sevinirim.İYİ ÇALIŞMALAR
6 Mart 2006 13:31ziyattinkaya
yaş sınırının kaldırılması güzel oldu. ancak üniversite lerde araştırma kadrolarında 29 yaş sınırıda kaldırılmış oldumu?
6 Mart 2006 13:12m_lmez
AKP iyice köşeye sıkıştı ne yapacağını bilemez hale geldi. Saçma sapan , akla mantığa uymayan ve sadece kendi geleceği kurtarmak içinböyle aptalca değişiklikler yapıyor.yakında ölüleri diriltip onlarıda memur yapacaklar.
6 Mart 2006 13:07ika4242
yaşsınırının kalması çok iyi oldu ben 34 yaşındayım ve belkide son şansım.Diyorlarki bu seferde sorular acayip kazık olucak elemek için inşallah olmaz.SINAV TARİHİ KESİN NEZAMAN.
6 Mart 2006 12:33gülçin44
yalçın 33 beyfendi yaş sınırı için neden bu kadar tepki gösterdin kendine güvenmıyormusun önemli olan yaş değil bilgin kpss de alınan puan dır ...yaşı bahane etme zaten 50 yaşında adamda kpss ye girmez hiç işi yoktu zateb 50 yaşında adam kpss ye hazırlanacak...50 yaşındaki adamda hırs yapıp girersede sana elini öpmek düşer...
6 Mart 2006 12:26metinalp
gerçekten güzel olmuş bu yaş sınırının kaldırılması.en azından puanı yüksek olup da herhangi bir yere yerleşemeyen arkadaşlar için bir umut olabilir. çünkü kpss de yüksek puan almak her zaman kolay olmuyor. neyse, arkadaşlar puanı yüksek olanlar sevinebilirler...
6 Mart 2006 12:06tatli_kelebek
Yalçın kardeş senin savunduğun gibi yüksek puanlılar yerleştirilsin diye yeni sınav açılmasaydı.HALA 99 da 70 puanı aştığı için sınavı kazanan ama atanamayanlar kadroları doldururdu sen de 04 te sınava falan girmediğin için şu an savunduğunun tam tersini düşünürdün.
6 Mart 2006 11:57fortenbrass
arkadaşlar bu konuda bilgi vermek istiyorum.2004de yapılan sınav 2008 e kadar gecerli olacak.2006da yapılacak sınava girerseniz ve 2004deki puanınızdan yüksek olursa o puan üzerinden eger düşük olursa eski puanınız üzerinden değerlendirilmeye alınacaksınız.bazı arkadaşlar 70-75 puanla bir yere giremediklerinden bahsediyolar.allah aşkına biraz oturupta ders çalışsaydınızda burda boşuna çenenizi yormasaydınız.bende temmuzdaki atamalarda memurluga atandım.dediğiniz gibi dişardan atamalarda torpil feci bir şekilde dönmesine rağmen merkezi yerleştirmelerde torpil diye birşey yok.yapacagınız tek şey ya sağlam bir torpil bulmak yada oturup adam gibi çalişmak olmalıdır.benim tavsiyem çalışmanız.başarılar dilerim
6 Mart 2006 11:56egoist
Arkadaşlar devlete yüklenmek insanların mutlak bi vazifesi olmuş sanırım..Bakın ben 2004 kpss ile yerleştirildim 93 puan alarak ben önlisans mezunu olarak girdim lise mezunu olarak girenler 95 ve üstü olarak girdiler..Yani siz 75-80 puan aldınız ve biyere giremediyseniz bunu suçlusu devlet yada ösym değil sizsiniz..Daha çok çalışmanız gerekiyo..Çünkü bu sınava milyonlarca insan giriyo bikaç kişi değil yani ve alınan kişi sayısıda belli biliyosunuzki..İnsanlara yada kurumlara yüklenmek yerine oturup daha çok çalışmayı denemelisiniz.Olmiycak diye bişey yok kimseninde hakkını yemiyolar emin olun ama 100 tama puanı çeken insan sayısı bile çok fazla ozaman siz düşünün 75 le yada 80 le niye açıkta kaldığınızı..B grubu için söylüyorum genel yetenekteki (Türkçe+Matematik)hemen hemen bütün sorular doğru olması gerekiyo diğer insanlara fark atabilmeniz için..Şimdiden herkese başarılar diliyorum..
6 Mart 2006 11:49chanel
bu iş iyice çığrından çıktı ne yani bi 50 altmış yaşlarında biri memur mu olcak emekli olanlarıda yaparlar ne güzel ülke anayasa varsa gereğini yapsın bu akp iyice sapıttı yapılacak bişey var sınav yaypılamması bu yıl b gurubu olursa kimseye hayrı olmazz
6 Mart 2006 11:06yalcin33
Sayın Yöneticilerimiz ve Karar Mevkileri, bu uygulamada haksızlık yapılan bir kesim varsa o da Yüksek Lisans ve Doktora artı askerlik derken 30 yaşını dolu dolu en yüksek fayda ile geçirmiş fakat sonrasında kariyer meslekleri sınavlarına giremeyenlerdir. Yüksek lisanslılar için yaş sınırının 33'e doktoralılar için de 35'e çekilmesi, emeklilik yaşlarının 65 olduğu günümüz ortamında normal olmalıdır. 33-35 yaşında kariyer mesleğine girmesi durumunda 30 sene en iyi şekilde hizmet görerek emekli olabileceklerdir. 4 yıllık lisans mezunu 22 yaşında mezun olurken önünde 8 sene sınava giriş fırsatı vardır, Yüksek lisans ve Doktora yapanınsa önünde hiç bir fırsatı kalmamaktadır. Biz zengin bir ülke değiliz,,elimizde bu kadar yüksek eğitimli insan da yok,, bu insanlara devletin her kurumunda ihtiyacımız var..
6 Mart 2006 10:49dream_weaver
tabi sınav olacak
6 Mart 2006 10:33alı89
b kadrokarında yaş sınırı anayasaya aykırı da a kadrolarında nasıl uygun oluyor anlamiyorum
6 Mart 2006 09:41fortenbrass
Herkese Merhabalar, Ben diyorum ki; Ya KPSS Ya da ÖSS 10 tane sınav olmaz. Bunu anlamak zor değildir. Birinden birini seçecekler. Ha KPSS deyip onun bir KPSS si de çıkabilir burası Türkiye
6 Mart 2006 09:36payanda
yaş kararı ve kpss nin gecerlilik süresinin uzatılması güzel teşekür ederiz.ben 2006 daki kpss sınavınagirsem aldığım puana göre istersem 2004 deki kpss puanımı kullana bilirmiyim bizi bilgilendirirmisiniz
6 Mart 2006 09:25gazi orhan
selam herkese.2008 uzattasalar bile bu hiç umrumda değil biliyormusunuz.Benim arkadaşım ticaret lisesi mezunu aldığı puan 75.Gel görki torpil yapmasınlar.Gecen gün osym nin kppss aldugı yerlere baktım.66 puandan almışlar bunda torpil yokmu yani ayıp günah ya neden bu sistem!!!
6 Mart 2006 09:23ismailbitik
ya arkadaşlar ben anlamadım 2004 kpss sınavına girenler 2006 kpss sınavına gircekmi?Çünkü 2004 kpss yüksekpuan alanlar 2006 kpss düşük puan alırsa hangisi geçerli olacak?Cevap
6 Mart 2006 09:07yelpaze
ben 2004 teki puanımı yükseltmek için sınava girersem vede 2004 den düşük puan alırsam hangisi geçerli olacak?bilen varmı arkadaşlar?
6 Mart 2006 09:06bilgi_sayar
sayın memurlar net yetkilileri bu A grubu yaş sorunu beraberce çözülebilir sizden ricamız bu konuyu gündemde tutup ilgililere duyurmanızdır.
6 Mart 2006 09:04trodin
yaş sınırlaması en çok A grubu kadrolar içindi...Biz de sınava hazırlanacağız diye sevinmiştik.Bravo derim ben bu işe...
6 Mart 2006 08:32osman02
artık bir karar verseniz. sizin her sabah kalkıp, bugün ne karar versek diyerek yaptığınız kelime oyunları bizim için hiç de oyun değil.
6 Mart 2006 00:30fat_ma
yaş olayına tepkimiz haklı olarak vardır.eğer biz bu ülkede yaşıyorsak ve üniversite okumuşsak ne devlet nede başkaları bizi dışlayamaz!biz bu ülkenin evlatlarıyız!biz üniversiteyi kazanıp okumuşsak bu zaten enbüyük dağı devirmişiz anlamına gelir!eğer bugün devletin misyonunda eğitim seviyesinin yükselmesi temel amaçsa,iş imkanınında hemen hazır olması gerekir!eğer 4 yıllık okul bitiren birinin kpss ile ölçüt alınıyorsa yaş olayı kalkmalı!nolucak torpil olayımı olcak?HAYIR!devlet ö.s.s'yi zorlaştıracak,haliyle mezun sayısı azalacak ve üniversite mezunuda okulu bitirdiğinde işsiz kalmıyacak ve o anlamsız sınavada girmiyecek!nolucak,senin mesleğini senden önceki emek çeken abin,emeğinin karşılığını alacak!o senin meslektaş abin aptal değil!çünkü sen o sıralardan geçmeden o abin geçmiş!işte o abinin hakkı yiyilip,işte o abilerin bu ülkede dışlanıyor! ya böle bişey varmı ya,ben 4 yıllık okul bitirecem,yaş veya kpss'den dolayı biyere giremicem.noldu benim emeğim,noldu benim haklarım?ortalama yaş 60 yılsa ben bi ömür neyin mücadelesini verdim?30 yılım okulla,askerlikle geçti!devlette yaş koydu,kpss koydu.benim geri kalan 30 yılımı ozaman sil baştan yeni baştan diyip,sıfırdan farklı şekilde alakasız bi işle uğraşacamki evliysem evime ekmek götüreyim,bekarsam evlilik hazırlığımı yapayım!ne yapayım,ne??bumu yani??
6 Mart 2006 00:05ahgün
ya ben bazı arkadaşları anlamıyorum. 2005 diyip takıldılar. 2005 diyip adalet istiyorlar. sorarım size siz okuduğunuzu anlamak mı istemiyorsunuz? 2005 geçerli olsun adalet sağlansın diyorsunuz 2002-2004 daha önce memur atamaları için geçenli olan sınavlar. şimdide 2006 olacak ve 2004 ila 2006 atamalrda kullanılacak. hurafelere inanmayın lütfen siz Türkiye'nin geleceği olacaksınız 2003 ve 2005 geçerli değil hatta 2007 de yapılacak olan sınavda sadece öğretmenleri ilgilendirecek. lütfen okuyun ama ne okuduğunuzu anlayarak okuyun. benim sitemim halen adalet diyip adaletsizlik peşinde koşan 2005 i geçerli kılmak isteyen arkadaşlara.
5 Mart 2006 23:44yuksekmuhendis
bazı arkadaşlar yaş olayı hakkında yanlış konuşuyorlar!!kardeşim ben 4 yıllık üniversite bitirdimmi?evet dimi!yani ben bu ülkede mühendismiyim?evet?eee daha ne ozaman ya,bu sınav niye?? ben bu ülkede mühendis olmuşsam devlet bana iş verecek.evet ben 35 yaşına gelene kadar devlet beni taşıyacak sırtında.benim emeğimin ve buyaşa kadar okuyup adam olmamın alın terini bişekilde verecek arkadaşım!ee ben kpssyi kazanamıyorum diye boyacılıkmı yapacam yoksa limonmu satacam??bumudur bu ülkede devletin değer yargıları bize karşı??boş konuşmamak lazım kardeşim!!!
5 Mart 2006 23:44agaoglu59
arkadaşlar boşuna sınava hazırlanacaz diye uğraşmayın.çalışarak vakit kaybedeceğenize sağlam bir torpil bulun daha iyi.ben 80küsur aldım arkadaşım 94 aldı hala yerleşemedik.ama 45 le atananları tanıyorum.yemedim içmedim sınava hazırlandım ama 3 yıldan beri aç geziyorum.;))
5 Mart 2006 23:31F'latonix
Şimdi lütfen tüm arkadaşların yorumlamasını istediğim bir konu var! Ben 38 yaşındayım, bu güne kadar mezun olduğum alanda çalışma imkanı bulamadığım için farklı iş kolunda çalışmak mecburiyetinde oldum.Malum türkiyede istihdam çeşitli iş kollarına imkan tanımaktaydı.Ama gelişen Türkiyemizde artık nihayet bizde mesleğimizi icra edebilme şansına sahip olmuştuk. Ancak benim yaşım malumunuz üzere yaş sınırının üzerinde olduğu için ben sadece meslektaşlarım adına sevinebilmekteydim.Derken bir gün bir haber duydum ve gerçekten buna çook sevindim.Yaş sınırı kalkıyormuş.Ne kadar iyi hiç aklımda olmayan bir şey olmuştu. Ben de artık kpss'ye hazırlanmayı ve severek yapabileceğim, çok başarılı olacağıma inandığım mesleğime kavuşma imkanı bulacaktım.Ama durun bi dakika, bu gün okuduğum haberle buranın "Türkiye" olduğunu bir kez daha hatırlamak durumunda kaldım.Bakın biraz matık bilen bir insan Saın Bakan M. Ali Şahin'in şu sözlerinden ne anlam çıkarır."Memur alımlarında yaş sınırını kaldıracağız." Herhalde bugün memur alımları KPSS sonuçlarına göre yapılıyor.Biz memur adayları "Bu sınavla girilen tüm kadroların yaş sınırı engelinden kurtuluyoruz" diye düşünmekte haksızmıyız.Belkide burdan iki elim sonuç çıkarmalıyız:Birincisi insanlara umut verip sonra hayal kırıklığına uğratmaktan doğan bir sosyal travma;ikincisi ise söylediklerinin arkasında durmayan bir yönetim daha.Biz bunları yaşamaya çok alışmıştık da ne bileyim AKP'nin farklı olacağını sanmakta acaba hata mı etmişiz?...
5 Mart 2006 23:03FİNAL78
bizler ne yeni sınav nede 2004'ün süresinin uzatılmasını istiyoruz. Sadece adam akıllı alım yapsınlar. Att olduğum halde 80 puanla atanamadım. bu nasıl adalet. Ne üniversite okutuyosunuz nede memur yapıyosunuz. BİZLER NE OLACAĞIZ.
5 Mart 2006 21:59çakır28
ya ben daha bu sistemin ne yapmak istediğini anlamadım.ne yani ben 2006 kpss de düşük veya yüksek lasam 2004 kpss sonucum mu geçerli yeni sınav sonucu mu?bütün mağdurlara selam olsun
5 Mart 2006 20:57engin65
yaptığınız kpss değişikliyi için çok sağolun.BAŞKANIM VAR OL.
5 Mart 2006 20:48kaqris
Fakirin ekmeği ümittir,sınav sonucunu az cok bizde tahmin edebiliyoruz bende biyiloji öğretmenliği mezunuyum ve kpss ye ilk defa gireceğim. Onca yıl küskünlükten sonra elden gelecek hiçbirşey yok en azından biz girelimde onlar atamasın ..? Onca masraf onca emek yıllarca dirsek çürüktük . İki sene ÖSSye hazırlık, 1 sene askerlik, bir sene fazladan formasyona harcadık. herhalde bundan sonrada bir KPSS için iki yıl harcarız.bu arada yaş 30 . nerde bir insanın en verimli çağı olan 20-30 yaşları arası .
5 Mart 2006 20:14censan17
arkdaşlar hiç düşündünüzmü acaba kpss vs.sınavlar bitince daha hangi engellerde koşacağızz bu sınavlar bu ülkede hiçbir zaman bitmeyecek anlaşılan.sınav sınav sınav...
5 Mart 2006 19:30tlyc
kardeşlerim siz hep kendinize adaletli olamyın allah aşkına adam çıkmış diyor ben 2004 magduruyum allahaşkına 2004 te sana 70 puanı bilemedin75 puanı kim verdi sen aldın heralde kendi kendini sen magdur ettin . ha bide deniliyorki atanamayanlar var neden yeni sınav olduu.. sen 2004te butun giren adamların en malını en akılsızını illada sınava girdi diye atamak zorundamısın bu sene liseyi bitiren ve 95 puan alabilecek kapasitedeki adam durrurken sen 2004te girdin die 77 ile atanmak zorundamısın herkes kendine müslüman burada valla. ben 2004tede girdim 86 puan aldım atanmadım ama biliyorumki benden zeki ve akıllı adamlar girdi yerleşti, gocunmuyorum illa 2004te sınava girdim die gecen 2 sene içerisinde mezun olup benden çok kafası basan ve zeki olan insanların önüne nasıl gecerim herhalde onlarıda yarışa sokacak ve en iyi olanı atayacaklar . bi düşünün bu işyerleri sizin olsa kimi alırdınız sırf 2004te girmiş die 70alan insanımı .yoksa yeni mezun 18-19yaşında yaşama sevinci içinde olan bişeyleri başarma gayretinde olan lise mezunu 95 alabilecek bir gencimi. şöyle birşey vardır ki çogunluk ve selamet ugruna devletler küçük azınlıklardan vazgecmek durumundadır yani demem oki 3-5 yıllarını kpss ye vermiş 80i gecmeye kafası olmayan kişiyi mutlu edeyim die illlada onları atamak yerine her 2 senede bir sınav yapıp yeni hayata atılmıs ve hayata küsmeden o 70i zor gecen zaten hayattan beklentii olmaayan insanlardan daha iyi oıldugu için onları atamak . anlayana sivrisinek az 70puan alı
5 Mart 2006 18:46xendaba
slm arkadaşlar.ben 36 yaşındayım bizim mezun olduğumuz zaman (dönem 1994) kpss yoktu dayısı olanın kazandığı dönemdi.kpss çıktı 33 yaşındaydım her yıl 1 tercih yapabiliyordum adaletli değildi.kaldıki sizin gibi yeni mezunlar tüm testlerdede bizden çok iyi yaparsınız sorulan sorular öss tipi biz çoktan unuttuk bile.sağlıkçılar pisikologlar 90 ile atanamayanlar dikkat etmeli iett ye 63 ile atanmışlar.
5 Mart 2006 18:16yücel@
Ahh ah!Ne olacak bizim halimiz böyle?Yaa en kötüsüde;sınavın ikiye ayrılıp,üniversite mezununun temmuz'da,lise mezununun eylülde olması.Yazın dersmi çalışılır ya.
5 Mart 2006 18:11relax_
yaş sınırı kalkmasına sevindim
5 Mart 2006 17:49yakut
slm.arkadaslar lise mezunuyum.biyoloji öğretmnliği okuyom.85,634 aldım.atamam olmadı.2004 kpssye hazırlanmadan girdim.yeni atama isteyen arkadaslar kusura bakmayın yeni kpss sınavın da en düşük memur ataması en az 95 olur.tanıdıgım tüm arkadaslar kpssye hazırlanıyor.bu demek oluyor ki yeni sınav yapılacak ama puanlar çok yüksek alacaklar için sınav olacak.7 aysır hazırlanıyom en az 95 puan alacam.yeni atama olursa sınava girmem yoksa tekrar sölüyom hazırlan madan sınava girmeyin enaz 95 puan alacak lar girsin
5 Mart 2006 16:39hasankınık
ben 2 YILLIK M.Y.O mezunuyum aynı zamanda imam hatip lisesi mezunuyum şimdi imam olmak istesem 2 yıllık mezunu olarak mı sınava giricem yoksa lise olarak mı bu durumda ne yapacağım bilgilendirirseniz memnun olurum
5 Mart 2006 16:35pılot77
izden tek ricamız şu ki 2006 yılında sınav yapmayın önce kendi elinizdeki elamanların atamasını yapın sonra sınav yapın aksi takdirde daha çok can yakarsınız yada canınız çok yanar.
5 Mart 2006 16:19kaqris
Padişahım çok yaşa!
5 Mart 2006 15:06oguzhansari66
arkadaslar ne tartısıyosunuz devletımızın paraya ıhtıyacı var cok calısıp ıyı bı puan almadan olmayacaksınava gırıp yükseltmelıyiz puanımızı eger oyle oluyosa e calısmayana ekmekmyok bu devırde
5 Mart 2006 14:42zafer yontaç
zaten bu sene sınav olacak orada herkes büyük oranla yüksek puan alacak peki 2004 ve 2006 kpss sonuçlarına göre alacak ise 2006 da yüksek alan arkadaşlar yerleşeceklerdir. yani 2004 geçerli olsa bile bir faktörü olacağını sanmıyorum.
5 Mart 2006 14:42horozkentlimemur
2004 kpss giripte atanamayan arkadaşlar bu uzatılma işi anlaşıldıki devletde bize yer kalmadı umutlarınız inşalla tukenmez ama bir gün eminimki bu kpss ye girenler ankaraya kadar yürüyeceklerdir.bence bu uzatılma işi 2004 kpss mağdurlarının hayallerinin sonudur saygılar
5 Mart 2006 13:30berzam
arkadaslar herseye muhalefet olmay1n... bel ki sizin için iyi olmaya bilir ama bu yas sorunu yüzünden kaç kisinin giremedigini biliyormusun sen..... benim öyle bi sorunum yok ama hep kendimizi düsünürsek oldugumuz yerde sayar1z............... bence güzel bi uygulama.engellerden biri kalkm1s iyi çal1s1n kazan1n. herkes cal1smadan olmayacag1n1n fark1na vard1 art1k...
5 Mart 2006 13:28volki590
yüksek mühendis! bizde oyılki sınavın o ad altında yaplıdığını biliyoruz eminimki sizde mühendis olmanıza ramen öğretmen olarak atanmak için girmişsinizdir.(!) ayrıca çok yüksek arkadaşım? biliyorsun değilmi o sınavdan kpss1, kpss2 ve kpss3 den de puanlar aldık. benim derdim adaletsizlik yoksa 2005 geçerli kılınsın ben istediğim ilden işe gireceğim. sana tavsiyem sinirini adaletsizlik yapanlara yöneltmen.
5 Mart 2006 13:02sevgieflatun
Ayıptır arkadaşlar 77 ile 80 le halen atanamadım demek tembellikten başka bişey değildir.Hiç kusura bakmayın ama 20 yıl bekleseniz gene atanamazsınız bu puanlarla.Biraz çalışmak zorunuza gidiyorsa bırakın o zaman o zorluğa katlananlar atansın değil mi.İnşallah yine de atanırsınız ama bence çok yersiz şeyler yazıyorsunuz.Zaten 45 er tana yaptınmı 70 geçiyorsun peki kaç yıldır çalışan ne yapsın yani.Yoksa sizin adaletiniz kendinize mi?
5 Mart 2006 12:42hostage
ya milleti uyutuyorlar.hayret bişey.kpss A grubu yaş sınırı kaldırılmadıktan sonra ne anlamı var ki? orda bari en azında 35 yaş sınırı olsaydı keşke. bir anlamı yok bence.dostlar alışverişte görsün.2007 seçimlerine aklı sıra hükümet yatırım yapmış oldu bizde yedik.zaten bir bit yeniği çıkacağını tahmin ediyordum. çünkü bu ülkede devlet ne zaman halkının yararına bişey yaptı ki
5 Mart 2006 11:55capirossi
adım üstümde adalet kurbani. 2004 kpss den 89 puan aldım halen bekliyorum, bekleyecemde çünkü biliyorum ki ilahi adalet eninde sonunda tecelli edecektir. bütün arkadaşlara 2006 kpss de başarılar dilerim
5 Mart 2006 11:43adaletkurbani
arkadaşlar herhalde yaş sınırı olacak adamlar 40 yaşına gelen birini neden memur olarak atasınlar biraz mantıklı olun ve 18 yaşında memur olup hakkıyla çalışan insanları ornek alın şahsen şunu soyleyim benim babam 44 yaşında emekli oldu sizin dediğiniz gibi olsa sanırım hiçbir zaman olamazdı kendi beceriksizliğinizi ve tembelliğinizi başkalarına yuklemeyin kendinize gelin...
5 Mart 2006 11:19istanbu21
ne olacak bu halimiz.sınav sınav...70 i geçen herkesi alacaz diyorlardı.77 aldım hala evdeyim.2004 geçirli olacaksa neden bir sınav daha.
5 Mart 2006 10:46hasrettim
Ya herşeyede muhalefet edilmezki.adamlar ne yaparsa yaranamıyorlar.En iyisi şu atamaları kaldırsınlar.adamı olan işe girsin.Çalışın be kardeşim.Adam 80 puan almış atamayı bekliyo.Senin gibi kaç kişi var be kardeşim.Aldığın puandan utan.Adamakıllı çalışsaydınızda hakkınızla bir yerlere gelseydiniz.Memur olup yatmak varken,çalışmayı kim ne yapsın değil mi?haklısınız.Bizim insanımız kadar hazırdan iş bekleyen insan yoktur şu dünyada.saygılarımla...
5 Mart 2006 01:55derebeyi_m
sevgieflatun kardeşim. canımkardeşim. zaten 2005 kpss sadece A grubu ve Öğretmen atamaları için yapıldı. Ya niye birşeyleri bilip bilmeden yorum yapıyosun anlamıyorum ki. Önce 2004 KPSS ile 2005 KPSS arasındaki farkı idrak et sonra cevap yazarsın bizde okur bak arkadaş konuya ne kadar hakim ve ne kadar doğru konuşuyor deriz. En azından şimdiki gibi boş konuşuyor demeyiz.
5 Mart 2006 00:54yuksekmuhendis
olsun yine gelmez.
5 Mart 2006 00:28asker-36
2004 yılında yapılan kpss den alınan puanlar 2008yılına kadar yani 2yıl daha uzatılması olumlu;ancak,bunlar yerleştirilmeden sınav yapılmasının anlamı yok.Zira yerleştirilmek için aday mevcut.Yeni adaylar aramanın,bu arada iki yıl bekleyipte sıra tam kendılerine gelmek üzereyken yeniden 95 puanlar türetmenin, sırası 2yıl bekledikten sonra kendilerine geleceklerin maduriyetlerine neden olacaktır.Yetkili ve ilgililere sygı ile duyurulur.
5 Mart 2006 00:04good
slm arkadaşlar ben 88 aldım ve hala atanamdım bircoklarınız gibi uzatılması pek bişey ifade etmior zaten önüğmde bir sürü kişi var yenisiylede başkalrı gececek önemli olan uzatılması değil alınması önümüzdeki kpssden daha yüksek alıp bunu 2004 ün öenmi kalmamlı uzatıldı diye 2004 güvenirsek yerleşmemiz en azından düz lise mezunları için hayal olur herkese bol sans
5 Mart 2006 00:01jesuscrazy
bir de sınav tarihi hususunda bilgi verseler harika olacak. kim ne zaman sınava girecek, genel kültür,genel yetenek ve bölüm'le alakalı sorularmı sorulacak..? herşeyin hayırlısı... bekleyelim görelim
4 Mart 2006 23:55sag memuru
yaş sınırı kalktı deniyor ama bitki koruma az önce başvurdum yaş sınırı hala var görünüyor..beni kabul etmedi..(tarım ve köy işleri bakanlığı kadrosu..)
4 Mart 2006 23:40hedefff
1991'den beri öğretmen olarak çalışmaktayım. 7 yıl emek verdiğim bu işte usta öğretici olarak çalışmaktayım. Yaş sınırının kalktığını duyunca sevindim. Dershaneye başladım ama gördüm ki öğretmenlikte yaş sınırı kalkmamış. Çok üzüldüm. Ben mesleğimi severek yapıyorum. Sözleşmeli olarak. Kadroya geçme hakkım yok mu benim?
4 Mart 2006 23:37S.Keleş
ben bişi sorcaktım arkadaşlar ben 75 puan almıştım bi şansım varmı acaba lise mezunu olarak 2004 ten.bide ben bu yıl 4 yıllık mezunu olcam onun bi zararı olurmu ki ?? bilen allah rızası için yazsın.tşkler
4 Mart 2006 23:36makinist
kpss de değişiklikmiş!sözde haklarımızı koruyolar.lütfen geçelim artık bunları.2004 kpss madurları halen dururken 2006 kpss sınavı neden yapılıyor anlamıyorum.yeter artık adam akıllı bir alım olsun (mümkünse torpilsiz)
4 Mart 2006 23:36kumsall
ufffffffffff aman ya nediyim.. ben..
4 Mart 2006 22:54mfselma
ya yası takmıssınız kafanıza gidiyosunuz ozaman olene kadar sınava gırın ben 30 yasıma kadar gıremıyosam kalsın hıcbıyere almasınlar beni şu beyinlerde olusmus agları alma vaktı geldi açın gem-nclerin önünü yeter..
4 Mart 2006 22:35safa24
arkadaşlar 2004 kpss sınavının uzatılması hem iyi oldu hem kötü iyi yanı hangisinin puanı yüksekse ona göre tercih yapılacak 2006 kpss ye girecek olanlar daha yüksek puan alırsa o puan üzerinden değerlendirilir bence
4 art 2006 21:03çarşamblı
newton...tebrıkler..
4 Mart 2006 20:19baros
yaa kardeşim hepiniz bi kafadan sorup duruyonuz,ama bi cvp yazan yok:) durun bii yaa bu ne telaş.dana dün ahkam kesenler ne çabuk gevşediniz!atamalarda eski puan yüksekse onu kullanabiliyoz.ama nerde atama..siz bu habere niye seviniyosunuz bi mantık ya.adamlar eskiside geçerli dicek ve millet yükseltme umuduyla tekrar gircek ve devletin kasası dolcak.hadi atıyom dese neyse,siz daha sınava girmeye mi sevinip,adamları takdir ediyonuz.değişen neeeeeeeeeee ki.bi kendinize gelin.
4 Mart 2006 20:13sevzer
ben ikinci bı sınavın yapılmaına karşı çıkıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........
4 Mart 2006 19:39botan444
2006 ek yerleştirmede tercih yaptım ama yerleşemedeim hoş puanımda o kadar yüksek değildi ama çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadım çünkü 99'dan beri yapılan yerleştirmelerin hiçbirinde kendi mesleğimle ilğili bir tecih yapamamıştım sonunda bizede kodro açıldı dedim ama olmadı. artık bu söylenenler hiç bir şey ifade etmiyor.ANKARA'DA DAYIM YOK NE YAPAYIM.
4 Mart 2006 19:34cerenakarsu
arkadasklarn bırakn ya simdi her is bitti kpss deki yeniliklermi kaldi uzasa ne olur yas sınırı olmasa ne olr ölene kadar kpss mi calscazzz
4 Mart 2006 19:33ugrr50
2004 yılındaki sınavı 2008 değilde 2018'e kadar uzatsalar ne olacakki ne mantığı var bu işin ben anlamadım 2004 ki sınava giren adayların hangisi aldığı puanı kurumak isterki iyi olsa memur olurdu zaten 2006 da sınava giren adaylarla tekrar yarışacağız devlet bana sen istersen eski puanınla katıl diyor HELAL olsun. madem bir hayır yapacaksın 2004 deki sanavı ayrı tutarak 2006 sınavını aç arada ondanda alırsın yada meslek lisesi mezunu olupta üniversite bitirmişleri tekrardan lise mezunu seviyesinde girmek isteyenlerle beraber sınava sok olmazmı.
4 Mart 2006 19:21karatuğ
aradaşlar kesinleştimi 2008 e kadar uzatıldımı gerçekten
4 Mart 2006 19:03güldane111
hayret bişey..b grubu için yaş sınırı kalkıyorda ,a grubu için neden aynı yada en azından 35 olmuyor ki..b grubunda kiler memurda A grubu memurluk degil mi..b grubundakilerin yaş sorunu sorun da A grubundakilerin ki sorun degil mi..anlaşılan yine bürokratlara boyun egilmiş..ya da popilist yaklaşımlarına böyle uyuyor..bu hükümet bir işİ TAM YAPMAZ MI..napıuyım böyle yönetmeligi alsınlar başlarına çalsınlar...ne anladık bu işten..
4 Mart 2006 18:19eagle33
yaaaaaaa yeter artık ben 3 yıldır bekliyorum ve 3 yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum ben ve benim gibiler bunun için mi okuduk yazık size bizim emeklerimize yazık bide katkı ve öğrenimlerin geri ödemesi geldi ne sıkıntılar çekiyoruz umrunuzda deil bana işmi verdinki para istiyorsun zaten ödeyemiyorum faize biniyor ama şunu bilinki size oy falan yok bu mesleği oyuncağa çevirdiniz size hakkım haram olsun sınav deil atama istiyoruz
4 Mart 2006 18:06katretuana
YAŞŞŞŞŞŞŞŞ SINIRIIIIIIIII böle bi ülke olamazzzzzzzzzzzzzzzzz bu kadar adeletsizlik olamazzzzzzzzzz içimden geçenleri ifade etmek istemiyorum ,kötü şeyler geçiyo çünkü. memurlukta kalkıyomuşta uzmanlıkta KPSSA da kalkmıyomuş bu ne ya bu ne ya,hiç insaf yokmu sizde ,pardon sormam hata zaten. ARKADAŞLAR LÜTFEN AYNI DURUMDA OLANLAR Bİ ŞEYLER YAPALIM.
4 Mart 2006 18:02sambari
bence hiç iyi olmıcak kpss gecerliligi nasıl 4 yıl olabiliyor anlamıyorum.peki 2006 sınava girenlere ne olcak bunların atanmasını mı beklicekler ah bu sistem
4 Mart 2006 17:24rotinda47
herkese merhaba.bazı arkadaşların sorusuna cevap vereyim.2004 de girmiş olan aday 2006 daki sınavada girerse son sınavdan almış olduğu puan geçerli olur.ayrıca 2004 deki sınava girenlerden biriyim 82 puan aldım atanamadım.belki hoş olmayacak ama sürenin uzatılmasına sevindim. zaten kaç kişi atandıki? imf müsade etmediki adamlar memur alsın.bu sene alımlar daha rahat ve özgür ce olucak.bide şunu bilelim herkes kısmetini yer.demekki bizim kısmetimiz de buda varmış.2006 kpss ye girecek arkadaşlar belki daha düşük not alabilirisniz sorular daha zor olabilir.özellikle 70 in üzerinde not alanlar dikkatli olun.bence yaş olayınıda şöyle yapsaydılar iyi olurdu alınan kurumun niteliği ve elemanın niteliği görevi itibari neyse ona göre yaş haddi uygulamak gerekirdi.çok önemli pozisyonlara genç insanları yerleştirmek pek sağlıklı olmazdı.yinede sorusu olan varsa delicesine_78@hotmail.com adresine yazsınlar elimizden geldiği ölçüde yardım ederiz. hoşçakalın.arkadaşlar artık kolay iş yok.sayı çok kadro yok . ince dokuyup sık eliyorlar.
4 Mart 2006 17:21delicesine^^
yaş sınırını kaldıranlardan ALLAH RAZI OLSUN.çok sevindim.
4 Mart 2006 17:21adaymamur
neden kpss a grubu için yaş siniri hala var anlayamiyorum.29 yaşinda biri müfettiş olurken 30 yaşindaki biri bu işi yapamaz mi?yapamaz diyenler sebebini açiklayabilir mi lütfen.iş mi şimdi bu yapilan düzenleme umarim site yetkilileri bu durumun farkina varip gündeme getirirler.ayrica kpss puanlarinin süresinin sürekli uzatilmasi kpss sinavinin özelliğini kaybettirmiştir.sinava yeni girecek olan arkdşlar bu düzenleme ile 95 ve üzeri puan almadikça boşta kalacaklardir.buda ayrica yapilan haksizliktir.
4 Mart 2006 17:03kleo
meraba arrkadaşlar walla ben kpss 2004 te sınava girenlerden biriyim.süremiz uzatılmış çokkkkk sevindim umudumuz az biraz daha sürecek.bellki bir umut bellki bir beklenti....
4 Mart 2006 17:00dj intihar
bazı arkadaşlar bu duruma pek sevinmemiş ama onlardan özür dileyerek ben 2004 yılı maduru olarak çok sevindim en azından bi 4 yıl daha atanma ümidimiz olacak o kadar şey elimizden alınıyor ki buda bi şans umarım bu karar çok kişiyi sevindirir
4 Mart 2006 16:29ruhatelmas
yani bu sınav sonuçlarının uzatılmasının manası ne yeni girenler ne çekeceğini bilmiyor eski girenlerin ellerinde puanları var yine bu sınavada girecekler daha yüksek çekerlerse kendileri için iyi olacak kötü puan çeksede elinde önceki puanı var onunla tercih yapacak yeni sınava girenlerde o 80-90 çekenlerin arasından atanmayı bekleyecek umarım şimdi girdiğimiz bu sınavda 2010 kadar geçerli olur hani adaletli bir ülkedeyiz ya ya sabır artık dahada çok çalışmalayız birkere 95 ten aşağa çekmemeliyiz
4 Mart 2006 16:04serifeservili
Sevgieflatun'un dediklerine aynen katılıyorum.Baska ne olabilir ki?Ama o yeğen ve yeğen sahipleri şunu bilsinler ki:bu ülke bir gün hatta yakında onların başına yıkılacak.başka bir şey demiyorum.
4 Mart 2006 15:58kunduz
Arkadaşlar Allah herkesin gönlüne göre versin Ama gerçekten Acil Tıp Teknisyenlerine Artık acısın..yeter bu ACİL cilerin çektiği Çile
4 Mart 2006 15:52feyyazodabas
Yaş sınırının kaldırılması iyi oldu. Çünkü bu insan haklarına aykırı bir durumdu. Ancak 2004 KPSS nin geçerlilik süresinin uzatılması bence yanlış oldu. Çünkü bu sınava girilirken geçerlilik süresinin 2 yıl olduğu ve kadroların çok fazla olmadığı biliniyordu. Ayrıca 2004 KPSS ile 2006 da yapılacak olan sınavın aynı seviyede olacağını kim garanti edebilirki?
4 Mart 2006 15:46denız10
yorumların hepsini okudum ve günlük okumaya calışıyorum.Daha nereye ve ne zamana kadar sınavları takip edecez veya sınav sonuçlarını bekliyecez.Bence herkez bi agız olsun ve şu kpss engelini ortadan kaldırmanın yollarını arayalım.Bir cok arkadaşımız beş senedir beklediğini belirtiyor bence yorumları bi okuyalım ve hayalkurmaktan vazgecelim
4 Mart 2006 15:27murat4423
Sn.Mehmet Ali Şahin ,bir iş mi yaptım sanıyor,şimdi.Biz de ciddiye alıp dilekçe yazdık.Yahu, kpss A grubu için yaş şartı kalkmadıktan sonra ben ne anladım bu işten.Avrupa'da bu kadrolara ancak 30 yaşında başlanır.Hayal kırıklığına uğradım doğrusu
4 Mart 2006 15:10ali veli
bu yaş sınırının kalkması 2006'da sınava gireceklerle mi ilgili, yoksa 2004 KPSS'ye girenleri de kapsayacak mı? Bilen varsa cevaplarsa sevinirim.
4 Mart 2006 14:50ismetaksoy
anlayamıyorum ptt alımı ve ondan önceki memur alımında da 2004 geçerliydi bundan sonraki 2 yılda geçerli olacak acaba birilerinin(!) 2004 den düşük not almış yiğenleri mi var? bu da yetmezmiş gibi bu son 2 alımda sadece 2004 geçerli kılındı. ben 2005 den yüksek puan aldım acaba 2005 kpss de 2009'a kadar uzatılacak mı? umarım birilerinin yiğeni 2005 den de düşük not almıştır?!
4 Mart 2006 14:48sevgieflatun
Şimdiii ben 2004 kpss'den 72 puan aldım. Hadi bu sene yine girdim diyelim ve düşük aldım hangisi geçerli olacak. Bu konuda güzel bir açıklama bekliyorum.
4 Mart 2006 14:41Salimm
sekili46 arkadaş lütfen o zaman sınavları yapmasınlar ne gerek...şimdi bi konuda mutabık kalalım.ben 2004 kpss önlisans olarak girdim 67 puan aldım 750 kişi radyolaji teknisyeni alındı işe.ben radyoloji teknikeriyim.yani 73 kişi alındı.bilmeden bişeyleri sallamayalım.sözün kısası 'ADALET YOK'...Bunu heerkes bilsin!!!
4 Mart 2006 14:36crespo
arkadaşlar ben 2004 kpss den mesela 80 puan aldım eğer 2006 da daha düşük bir puan alırsam gene 80 puan mı geçerli lütfen beni aydınlatın teşekkür
4 Mart 2006 14:12demirkandan
bılmıyorum benım bu ıse acayıp canım sıkıldı 2006 kpss ye gırceklerın canını acıtacak gıbıme gelıyor
4 Mart 2006 14:11mavişnaz_
ya arkadaşlar ben bu uzatmadan bişiy anlamadım lütfen anlayan arkadaşlar bana bi anlatabilirmisiniz zaten 2006 da bi sıvav yapılcak neden 2004 sınavının geçerlilik tarihi uzadı. lütfen bana çok acil olarak biri anlatsın
4 Mart 2006 14:09yasminyzr
Ne şimdi bu?Aman ne büyük iş başardınız 5 yıldır atanmayı bekleyen kişiler ne olacak?Liseler 4 yıla çıkınca sevinmiştik 2. yabancı dil gelecek bizlerde artık atana bileceğiz diye.sınav olsa ne olacak doğru düzgün atama yapmadıkdan sonra...
4 Mart 2006 13:47lapigeon
Ak partinin KPSS sınavındaki yaş sınırlamasındaki düzenlemeden dolayı TEBRİK ediyorum. herkes için hayırlı olsun...........
4 Mart 2006 13:42reminiscent
allah aşkına bu saçmalık niye... önce bütün kpss kananları bir yerleştirin daha sonra ikinci sınavı yapın. düşük puan alanların bu ülkede yaşama hakkı yokmu... kaç defa girerse girsin adam 70 puanın üzerine çıkamıyor...ne yapsın...bu konuya acilen bir çözüm getirilmesini saygıdeğer büyüklerimizden arz ediyorum.
4 Mart 2006 13:41tuncayım
ben 4/bli olarak atandım acaba tekrar alım olsa kadrolu yerleri tercih edebilirmiyim yoksa herhangi tercih hakkımız yokmu?
4 Mart 2006 13:40ttüney
herkes kendine göre bir uygulama geldiğinde hah bu iyi olmuş diyor.kimse kalkıpta kardeşim tamam bu bana uymayabilir ama doğrusu bu olmalıydı demiyor.işte biz gençlik böyle düşünürse baştakiler haydi haydi keyfi uygulamalar yapar.hükümet seçim yaklaştığı için herkesin bıyığına göre şerbet vermeye başladı.bu iş koktu yaaa!
4 Mart 2006 13:40meydan123
ben bu işten hiçbişey anlamadım.peki 2006 kpss ye girecek olan adaylar ne yapacaklar..onlara haksızlık olmuyormu bu düzenlemeyşle.gerçi ne yaparlarsa yapsınlar birileri mutlaka kaybediyor...artık yeter diye bağırasım geliyor.köklü bir değişklik yapılmalı aretık yazık bizlere ya..hayatımız sıonav oldu.belli belirsiz bir maratona girdik.nereye gideceğimizi bile bilmşyoruz. o kadar öğrenimi fuzulimi gördük.YETER ARTIKKK
4 Mart 2006 13:31ilknury
1 Ağustos 2008KPSS Sınav Sonrasına İlişkin Rehber
10 Şubat 2008Elektrik hırsızlığına ilişkin resmi YÖK yazısı
12 Temmuz 2007Adayların En Çok Sorduğu Soru: Atamamı Dondurabilir miyim?
20 Kasım 2006Hangi kadroya kim başvurabilir?14 Eylül 2006Öğretmenlikte 40 yaş şartı, mevzuata uygun13 Eylül 2006Bir mühendis hem KPSS-A'ya hem de KPSS-B'ye başvurabilir mi?11 Eylül 2006Hangi kamu kurumları tercih edilmelidir?11 Eylül 2006KPSS tercih işlemlerinde, hangi kamu kurumları tercih edilmelidir?
11 Eylül 2006Lisans mezunları lise düzeyinden tercih yapabilir mi?
11 Eylül 2006Özürlüler tercihte bulunabilir mi?11 Eylül 2006ÖSYM'nin gönderdiği 100'e yakın puandan hangileri kullanılacaktır?11 Eylül 2006Memurluktan istifa edenler KPSS yerleştirmelerine katılabilir mi?11 Eylül 2006Çalışan memur, KPSS sonrasında, istifa ederek hangi görevlere başlayabilir?11 Eylül 2006Çalışan memur yerleştiği yeni kadroya istifa edip geçiş yapabilir mi?12 Ağustos 20062004 ve 2006 KPSS'ye Girenler, Hangi KPSS Puanını Kullanacak16 Haziran 2006KPSS'ye Girmek İçin Ne Zaman İstifa Etmeliyim?23 Mayıs 2006SSK, KPSS İle Yerleşenlerden Özürlü Olanları Atamadı4 Mayıs 2006Kamu Personeli KPSS'ye Girebilir mi?2 Mayıs 2006KPSS-A nedir, KPSS-B nedir?30 Nisan 2006Artık, 'İlköğretim Mezunları' Memur Olamayacak30 Nisan 200618 Yaş Şartı KPSS Tarihi İtibariyle Aranmamalı4 Mart 2006Yaş Sınırı Sadece KPSS-B İçin Kalktı22 Şubat 2006Memur Olacak Kişi Ne Yapar Ne Yapamaz?31 Ocak 2006Yerleştirmesi Yapılan Ancak Askerde Olanlar Ne Yapmalı?28 Ocak 2006Bakaya kalanlar ne yapmalı?5 Aralık 2005KPSS-A'da Yaş Sınırı, Memur Olan İçin Farklı Uygulanabilir mi?17 Kasım 2005ÖSYM, Sınav Sorularına İlişkin Davayı Kaybetti21 Eylül 2005Askerliğini Yapmış Olma Şartı Aranamaz 34 Eylül 2005ÖSYM'ye Karşı Nasıl Hak Aranılır?12 Ağustos 2005Kimler Bekleme Sürelerine Tabidir?12 Ağustos 2005Memurluğa Yerleşenler Öğretmenliğe Başvurabilecek mi?11 Temmuz 2005Alt Öğrenim Düzeyinden Sınava Girilirse Memuriyete Son Verilebilecek7 Temmuz 20052004 KPSS Puanı İle Atananlar Tercih Yapamayacak25 Haziran 2005KPSS-A puanlarının kurumlara göre dağılımı...8 Haziran 2005Bir Alt Öğrenimden KPSS'ye Girilmemelidir...8 Haziran 2005Memur Olarak Çalışanlar KPSS İle Bir Daha Yerleşebilir mi?16 Mayıs 2005KPSS-A Kadrolarına Kimler Başvurabilir?6 Mayıs 2005KPSS'de 'İki Kez Yerleşememe' Neleri Kapsıyor?4 Mayıs 2005KPSS'de Bir Defa Yerleşen Aday İkinci Kez Yerleşemeyecek29 Ocak 2005A grubu ve B grubu kadro ne demektir?11 Kasım 2004Şartlarını Taşımadığınız Kadroları Tercihleriniz Arasına Yazmayın6 Kasım 2004KPSS tarihine göre yaş durumu hesaplama programı15 Nisan 2003KPSS'de Uygulanacak Testlerin Kapsamı15 Nisan 2003KPSS A Grubu Kadrolarının tam listesi15 Nisan 2003KPSS Yönetmeliğinde Önemli Değişiklik
A grubu ve B grubu kadro ne demektir?
29 Ocak 2005 07:01
(A) ve (B) grubu kadro ayrımı "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik"te yapılmıştır.
(A) grubu kadrolar; özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle ve belli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutularak mesleğe alınan personel için ihdas edilmiş kadrolar olarak tanımlanmıştır (Örneğin, Müfettiş ve Uzman Yardımcısı, Stajyer Kontrolör, Kaymakam Adayı).
Bu kadroları tercih edecek adayların KPSS'ye girmelerini müteakip ilgili kurumlarca yapılacak sınavlarda da başarılı olmaları gerekmektedir. Bu sınavlar ve aranılan özel şartlar hususunda ilgili kurumlarca yapılacak ilanların takip edilmesi gerekmektedir.
(B) grubu kadrolar ise; kariyer meslek olarak anılan meslekler dışında kalan diğer kadrolar olarak tanımlanmıştır. (Örneğin, mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi v.b.)
Bu kadrolara ilk defa atanacak personelin ÖSYM tarafından yapılacak KPSS'ye girerek ÖSYM tarafından ilan edilecek KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına ait boş kadrolardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri halinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde adı geçen Kurumca bilgisayar ortamında yerleştirme işlemleri yapılmaktadır.

Kpss sınavında uygulanacak testler
 Cumartesi sabah
 Genel yetenek
 Genel kültür
 Yabancı dil
 Cumartesi öğleden sonra
 Eğitim bilimleri
 Pazar sabah
 Hukuk
 İktisat
 İşletme
 Maliye
 Muhasebe
 Pazar öğleden sonra
 Çalışma ekonomisi ve end.ilişkiler
 Ekonometri
 İstatistik
 Kamu yönetimi
 Uluslar arası ilişkiler
KPSS ve Merkezi Yerleştirme İşlemlerine İlişkin Sık Sorulan Sorular
 "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin" son halinde http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr adresinden bakılabilir. Merkezi yerleştirme işlemleri bu yönetmelik ve bu yönetmeliğin dayandığı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre yürütülmektedir.
 1- ...Bölümü mezunuyum. Memur olarak atanmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?
 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 50 nci maddesinin birinci fıkrasında; "Devlet kamu hizmet ve görevlerine Devlet memuru olarak atanacakların açılacak Devlet memurluğu sınavlarına girmeleri ve sınavı kazanmaları şarttır." hükmüne, ikinci fıkrasında ise; "Sınavların yapılmasına dair usul ve esaslar ile sınava tabi tutulmadan girilebilecek hizmet ve görevler ve bunların tabi olacağı esaslar Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak bir genel yönetmelikle düzenlenir." hükmüne yer verilmiştir.
 Diğer taraftan, 3.5.2002 tarihli ve 24744 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 7'nci maddesinde; "ÖSYM, KPSS'ye başvuru tarihini ve başvurunun ne şekilde ve nereye yapılacağını Resmi Gazete'de ve Türkiye genelinde yayınlanan en yüksek tirajlı ilk üç gazetede farklı tarihlerde ilan vermek suretiyle duyurur." hükmü, 13 üncü maddesinde; "(A) grubu kadrolarına atama için seçme yapacak kamu kurum ve kuruluşları, yürürlükteki mevzuata uygun olarak açıktan atama izni alınmış kadro ve pozisyonların sayı, sınıf, unvan ve dereceleri ile genel ve kendi mevzuatındaki koşulları ve belirlenen KPSS taban puanını, Resmi Gazete'de ve Türkiye genelinde yayınlanan tirajı en yüksek ilk beş gazetenin en az birinde ilan vermek suretiyle adaylara duyurur." hükmü, 14 üncü maddesinde ise; "Adayların öncelikle bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılacak KPSS'ye girmeleri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının belirleyeceği bir taban puanın üzerinde KPSS puanı almış olmaları şarttır." hükmü yer almaktadır.
 Ayrıca, aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinde; "Kamu kurum ve kuruluşlarının usulüne uygun olarak açıktan atama izni alınmış ve koşulları belirlenmiş (B) grubu boş kadrolarının sınıf, unvan, derece ve sayısı ile bu kadrolar için aranacak nitelikleri kapsayan bilgiler, DPB adına ÖSYM tarafından ilan edilir..." hükmü, 23 üncü maddesinde ise; "Adaylar, ÖSYM tarafından (B) grubu kadrolara; KPSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilir." hükmü bulunmaktadır.
 Yukarıdaki hükümler çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak istihdam edilmek isteyenlerin, öncelikle Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) katılmaları ve sınav sonucuna göre aldıkları puan doğrultusunda (A) grubu kadrolar için kamu kurum ve kuruluşlarının; (B) grubu kadrolar için ise ÖSYM Başkanlığının ilanlarını takip ederek, bu kamu kurum ve kuruluşlarına veya adı geçen Başkanlığa başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
 
 2- Merkezi yerleştirme işlemleri nasıl yapılmaktadır?
 Kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacı bildirmelerini müteakip, ÖSYM Başkanlığınca KPSS Tercih kılavuzlarıyla bu kadro ve pozisyonlar ilan edilmektedir.
 KPSS Tercih Kılavuzunda ilan edilen kadro ve pozisyonlar ile bunlar için aranılan nitelikler, ilgili kurum ve kuruluşların ihtiyaçları ve yürürlükteki mevzuatları ile Devlet Personel Başkanlığınca onaylanan Nitelik-Kod Kılavuzu'nda belirtilen nitelikler çerçevesinde kurumlar tarafından belirlenmekte ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü üzerine ÖSYM Başkanlığınca ilan edilmektedir.
 Tercih Kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri suretiyle, aynı kadro veya pozisyonu tercih eden adaylardan en yüksek puanlı olandan başlamak üzere ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılmaktadır.
 Yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığınca adaylara ve bu Başkanlığa ait http://www.osym.gov.tr internet adresinde kamuoyuna duyurulmaktadır.
 Ayrıca B Grubu olarak tanımlanan kadro ve pozisyonlara yerleştirilen adayların, kılavuzda yer alan genel şartların yanında kamu kurun ve kuruluşlarına ait özel şartlara da sahip olmaları ve bu durumun yerleştirildikleri kurumun sınav değerlendirme komisyonunca tespit edilmesi üzerine atamaları yapılabilmektedir. 
 
 3- A grubu ve B grubu kadro ne demektir? 
 (A) ve (B) grubu kadro ayrımı "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik"te yapılmıştır.
 (A) grubu kadrolar; özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle ve belli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutularak mesleğe alınan personel için ihdas edilmiş kadrolar olarak tanımlanmıştır (Örneğin, Müfettiş ve Uzman Yardımcısı, Stajyer Kontrolör, Kaymakam Adayı).
 Bu kadroları tercih edecek adayların KPSS'ye girmelerini müteakip ilgili kurumlarca yapılacak sınavlarda da başarılı olmaları gerekmektedir. Bu sınavlar ve aranılan özel şartlar hususunda ilgili kurumlarca yapılacak ilanların takip edilmesi gerekmektedir.
 (B) grubu kadrolar ise; kariyer meslek olarak anılan meslekler dışında kalan diğer kadrolar olarak tanımlanmıştır. (Örneğin, mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi v.b.)
 Bu kadrolara ilk defa atanacak personelin ÖSYM tarafından yapılacak KPSS'ye girerek ÖSYM tarafından ilan edilecek KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına ait boş kadrolardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri halinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde adı geçen Kurumca bilgisayar ortamında yerleştirme işlemleri yapılmaktadır.
 
 4- Kamu personel alımlarını nereden takip edebilirim? 
 "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre, kamu kurum ve kuruluşlarının memur kadroları ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin II sayılı cetveline tabi olarak çalıştırılacak sözleşmeli pozisyonlara yapılacak yerleştirme işlemlerine ilişkin talepler, kamu kurumlarınca Başkanlığımıza iletilmektedir. Söz konusu bu talepler, Başkanlığımızca, mer'i mevzuat yönünden incelenmekte ve merkezi yerleştirme yapılmasına karar verilmesi halinde, ÖSYM Başkanlığına gönderilmektedir. Bu çerçevede, bu kapsamdaki duyurular ÖSYM Başkanlığınca, basın yayın organları ve http://www.osym.gov.tr/ internet adresi aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır.
 Diğer taraftan, Adalet Bakanlığının memur kadrolarına yapılacak atamalar için http://www.adalet.gov.tr/, askeri kurumların memur kadrolarına yapılacak atamalar için ise http://www.tsk.mil.tr/ internet adreslerinin takip edilmesi gerekmektedir.
 Bunun dışında, işçi kadrolarına yapılacak atamalara ilişkin işlemler Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülmekte olup, bu konuda http://www.iskur.gov.tr/ internet adresinden bilgi alınabilir.
 Zabıta memuru ve itfaiyeci alımları ise http://www.mahalli-idareler.gov.tr adresinden yayımlanmaktadır.
 Yukarıda, belirtilen personel alımları dışında, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine ve teşkilat kanunlarına göre çalıştırılacak sözleşmeli personel alımları ile 657 sayılı Kanunun 4/C maddesi kapsamında çalıştırılacak geçici personel alımlarına ilişkin bilgiler, istihdamı yapacak olan kamu kurum ve kuruluşlarından edinilebilir.
 
 5- Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ne zaman açılacak?
 Bilindiği üzere, 03/05/2002 tarih ve 24744 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin değişik 11'inci maddesinde, "KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder." hükmü yer almaktadır.
 Bu çerçevede, KPSS yapılmasına adı geçen kurumlarca müştereken belirlenmiş esaslarda ve kamu kurum ve kuruluşlarının personel talepleri çerçevesinde karar verilmesi durumunda, buna ilişkin duyurular ÖSYM Başkanlığınca kamuoyuna ilan edilmekte (http://www.osym.gov.tr/) olduğundan bu Başkanlıkça yapılacak ilanların takip edilmesi gerekmektedir.
 
 6- "M.E.B.'dan onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak" neyi ifade eder?
 … Eğitim Merkezinden "Bilgisayar Meslek Dalı Eğitim Programları Sertifikası" alanlar, yerleştirme işlemlerinde "M.E.B.'dan onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak" şartı aranılan kadroları tercih edebilirler mi?
 Bilindiği üzere, 2008 Kamu Personel Tercih Kılavuzunun " Başvurma Genel ve Özel Şartları" başlıklı bölümünde 2.2.4 Bilgisayar İşletmeni alt başlığında, "Bilgisayar İşletmeni" kadro ve pozisyonlarını tercih edecek adayların;
 a) Öğrenim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmaları veya
 b) Öğrenim kurumlarının diğer bölümlerinden mezun olanların Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı Bilgisayar İşletmeni sertifikası sahibi olmalarının şart olduğu belirtilmiş bulunmaktadır.
 Diğer taraftan, Devlet Personel Başkanlığı tarafından en son Nisan 2008 tarihi itibarıyla hazırlanan Nitelik Kod Kılavuzunda da çeşitli kamu hizmet ve görevlerine ait unvanlı kadrolara atanmak için gereken sertifikaların, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı olmaları istenmiştir.
 Sonuç olarak, … Eğitim Merkezinden alınan Bilgisayar Meslek Dalı Eğitim Programları Sertifikasının, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası olarak kabul edilebileceği düşünüldüğünden, ilgililerin tercih kılavuzları ile ilan edilen "M.E.B.'dan onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak" şartı aranılan kadroları tercih edebilecekleri değerlendirilmekle birlikte, bu hususun ilgili Kurum olması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığından da sorulmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
 
 7- Memuriyete girişte 'yaş şartı' nasıl belirlenmektedir?
 Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 40'ncı maddesinde; "Genel olarak 18 yaşını tamamlayanlar Devlet memuru olabilirler. Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler, en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12'nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler" hükmü; 48'inci maddesinin Özel Şartlar başlıklı (B) bendinin 2'nci alt bendinde ise; "Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak" hükmü yer almaktadır. Bu çerçevede, kamu kurum ve kuruluşlarına girişte asgari yaş şartı tespit edilmiş, üst yaş sınırına ilişkin bir kısıtlama getirilmemiştir.
 Diğer taraftan, 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğe", 04.03.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2006/10036 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile eklenen ek madde 3'te; "Kamu kurum ve kuruluşları, kanunlarda ya da kanunların bu konuya dair düzenleme yetkisi öngördüğü tüzük ve yönetmeliklerde yer alan özel hükümler haricinde, merkezi yerleştirme yapılmasını talep edecekleri kadro ve pozisyonlar için yaş sınırı tespit edemezler." hükmü yer almaktadır.
 Bu hükme göre, kamu kurumları merkezi yerleştirme yapılmasını talep edecekleri kadro ve pozisyonlar için, kanunlarda ya da kanunların bu konuya dair düzenleme yetkisi öngördüğü tüzük ve yönetmeliklerde özel hüküm bulunmaması halinde, bir yaş sınırı tespit edemeyeceklerdir.
 Diğer taraftan söz konusu bu düzenleme KPSS-A kadroları ile diğer statüdeki personel alımlarını kapsamamaktadır.
 
 8- Merkezi Yerleştirme Sonucu Yerleştirilenlerden, Yerleştirildiği Kadroya/ Pozisyona Niteliği Tutmayanların Durumu…
 Merkezi yerleştirme işlemi neticesinde yerleştirmesi yapılan adaylar gerekli belgelerle birlikte, istenilen süreler içinde, atanmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında teşekkül ettirilen Sınav Değerlendirme Komisyonlarına başvururlar. Sınav Değerlendirme Komisyonu adayları, yerleştirildikleri kadrolar için aranılan nitelikleri taşıyıp taşımadıkları yönünden kontrol etmekte olup, nitelikleri taşıyan adayların atamaları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılmaktadır. Bu çerçevede adayların yerleştirildikleri kamu kurumundan bilgi talep etmeleri gerekmektedir.
 
 9- İkinci Kez Yerleşememe Kimleri Kapsamaktadır?
 Bilindiği üzere, 18/03/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 2'nci maddesinde; "Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar." hükmü yer almaktadır.
 Söz konusu düzenlemeye göre,
 1- Adayların aynı sınav sonucunu kullanarak merkezi yerleştirme sisteminden birden fazla yararlanması engellenmiştir. Söz konusu hüküm uyarınca ÖSYM Başkanlığı tarafından YERLEŞTİRİLEN adayların, yerleştirmelerine esas alınan puanlarıyla müteakip yerleştirmelere başvurabilmeleri mümkün bulunmamaktadır.
 3- Söz konusu maddede yer alan sınırlama yerleştirmeye esas alınan puanla sınırlıdır. Buna göre, merkezi olarak KPSS sonucuna göre yerleştirilen adayların, daha sonra açılacak KPSS'ye girerek öğrenim düzeyleri ve kariyeri ile ilgili kadrolar için yapılacak yerleştirmelere başvurabilmelerinin mümkündür.
 3- Yine söz konusu düzenleme sadece ÖSYM tarafından yürütülen merkezi memur yerleştirmeleri için (657'e tabi memur ve 399'a tabi sözleşmeli personel) kapsamaktadır. 
 
 10- Askerde İken Yerleştirmesi Yapılanların Durumu
 KPSS puanı ile bir kadroya yerleştirilenlerin, askerde olması sebebiyle belirtilen tarihlerde kuruma başvuramaması sebebiyle askerlik dönüşü ilgili kadroya başlayıp başlayamayacakları hakkında.
 Bilindiği üzere, 30/01/1986 tarih ve 19004 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İlk Defa Devlet Kamu Hizmeti ve Görevlerine Devlet Memuru Olarak Atanacaklar İçin Mecburi Yeterlik ve Yarışma Sınavları Genel Yönetmeliği'nde 11/10/1999 tarih ve 99/13781 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile değişiklik yapılarak, kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolu ve sözleşmeli statüde personel ihtiyaçlarının karşılanmasında merkezi yerleştirme sistemine geçilmişti. Merkezi memurluk sınavlarına girenlerin işe yerleştirilmeleri; kamu kurum ve kuruluşlarının personel talepleri çerçevesinde adayların merkezi sınav başarı puanı, kurum ve unvan tercihleri alınarak bilgisayar ortamında yapılmakta olup, 03/05/2002 tarih ve 24744 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile de Kamu Personel Seçme Sınavı'nı yapma ve yerleştirme işlemleri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına verilmiştir.
 Diğer taraftan, merkezi yerleştirme yapılmak üzere, merkezi yerleştirme kılavuzlarıyla ilan edilen kadrolar ve bu kadrolara ait nitelikler, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının mevcut kadroları ve ihtiyaçları dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenmektedir. Başkanlığımızın bu husustaki görevi; ilan edilmek üzere Başkanlığımıza intikal ettirilen kadrolar ve bu kadrolar için aranan nitelikleri, meri mevzuat ve nitelik kod kılavuzunda yer alan hususlara uygunluk yönünden incelemekten ibarettir.
 İlan edilen kadrolara başvuracak adayların KPSS'ye katılmaları ve yüksek puan almış olmaları kamu kurum ve kuruluşlarında görev almada tek başına bir hak teşkil etmemektedir. İlan edilen kadrolara başvuracak adayların yerleştirme yapılacak kadrolar için aranılan genel şartların yanında kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında belirtilen ve tercih kılavuzunda yer alan şartlara da sahip olmaları gerekmektedir.
 
 11- 2006 yılında yapılan KPSS sınav sonuçları hala geçerli midir?
 Bilindiği üzere, 03/05/2002 tarih ve 24744 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik"in 11. maddesinde "KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder." hükmü yer almakta olup, 2006 yılı KPSS sınav sonuçlarının geçerlilik süresi sona ermiştir.
 
 12- Kamu kurumlarındaki özürlü memur/işçi kadrolarına atama nasıl yapılmaktadır?
 Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Devlet memuru olarak atanabilmeye ilişkin genel ve özel şartların düzenlendiği 48 inci maddesinin (A) bendinin 7 nci alt bendinde; "53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek (…) akıl hastalığı (…) bulunmamak." hükmüne yer verilmiş, 50'nci maddesinin birinci fıkrasında da, Devlet kamu hizmeti ve görevlerine Devlet memuru olarak atanacakların açılacak Devlet memurluğu sınavlarına girmeleri ve sınavı kazanmalarının şart olduğu belirtilmiş olup, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik"te; kamu kurum ve kuruluşlarının (B) grubu kadrolarında Devlet memuru olarak çalışmak isteyenlerin girmek zorunda oldukları Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın merkezi olarak ÖSYM tarafından yapılacağı belirtilmiştir. Bu Sınava girenlerin işe yerleştirilmeleri ise; adayın KPSS başarı puanı ve kurum ve unvan tercihleri dikkate alınarak bilgisayar ortamında yapılmaktadır.
 Diğer taraftan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve bu Kanun'un 53 üncü maddesinin birinci fıkrası hükmü gereği hazırlanan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik'te özürlü memur istihdamı ayrıca düzenlenmiş olup, buna göre kamu kurum ve kuruluşları toplam dolu kadro sayılarının (taşra teşkilatı dahil) %3'ü oranında özürlü çalıştırmak zorunda olup, bu suretle istihdam edilecek özürlüler için özürlü açığı bulunduğu sürece her yılın Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinden bir veya bir kaçında kurumsal bazda ayrı bir sınav uygulaması yapılmaktadır.
 Bu çerçevede, KPSS'ye girmiş özürlü adayların ilan edilen kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadro pozisyonlardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri ve yerleştirilmeleri halinde, yerleştirildikleri kadro veya pozisyon için Kılavuzda yer alan diğer nitelikler yanında, 657 sayılı Kanun'un yukarıda belirtilen hükmü uyarınca sağlık şartları itibariyle görevlerini yapmalarına engel bir durum bulunmadığına dair sağlık kurulu raporu alabilmeleri durumunda, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca atamalarının yapılabileceği düşünülmekle birlikte, memur olmak isteyen özürlü vatandaşların; özürlü kontenjanı çerçevesinde "Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik"te belirtilen prosedür çerçevesinde ilan edilecek (İlan Başkanlığımız sitesinde yayınlanacaktır) kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolara atanabilmeleri için bu kurum ve kuruluşlara başvurmaları ve ilgili kurum veya kuruluşlarca yapılacak sınavlarda başarılı olmaları halinde memur olarak istihdam edilmelerinin daha uygun olacağı değerlendirilmektedir.
 Ayrıca, KPSS'ye katılan özürlülerin kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde istihdamına ilişkin işlemler Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce gerçekleştirildiğinden (http://www.iskur.gov.tr/), bu hususta adı geçen kuruma başvurmanız gerekmektedir.
 
 13- KPSS yerleştirmelerinde şu ana kadar kaç kişi yerleştirildi?
 Merkezi memurluk sınavlarına girenlerin işe yerleştirilmeleri; kamu kurum ve kuruluşlarının personel talepleri çerçevesinde adayların merkezi sınav başarı puanı, kurum ve unvan tercihleri alınarak bilgisayar ortamında yapılmakta olup, 03/05/2002 tarih ve 24744 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile de Kamu Personel Seçme Sınavını yapma ve yerleştirme işlemleri ÖSYM Başkanlığına verildiğinden, ilgi talebinize ilişkin olarak adı geçen Başkanlığa başvurulması gerekmektedir.
 
 14- Niçin ... bölümünden hiç memur alınmamaktadır?
 Bilindiği üzere, merkezi yerleştirme yapılmak üzere, merkezi yerleştirme kılavuzlarıyla ilan edilen kadrolar ve bu kadrolara ait nitelikler, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının mevcut kadroları ve ihtiyaçları dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenmektedir. Başkanlığımızın bu husustaki görevi, ilan edilmek üzere Başkanlığımıza intikal ettirilen kadrolar ve bu kadrolar için aranan nitelikleri, mer'i mevzuat ve nitelik kod kılavuzunda yer alan hususlara uygunluk yönünden incelemekten ibarettir.
 
 15- Branş bazında sıralamalar
 03/05/2002 tarih ve 24744 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile Kamu Personel Seçme Sınavını yapma ve yerleştirme işlemleri ÖSYM Başkanlığına verildiğinden ilgi talebinize ilişkin olarak ÖSYM Başkanlığına başvurulması gerekmektedir.
 
 16 - İki öğrenim mezunu olan aday, hangi öğrenim düzeyinden KPSS'ye girmelidir?
 Bilindiği üzere, 18/03/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı(KPSS); memur alımlarında kayırmacılığın önüne geçilmesi ve objektif bir yerleştirme yapılabilmesi amacıyla aynı öğrenim düzeyinden adayların birbirleriyle yarışmalarını sağlayacak şekilde, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları dikkate alınarak farklı öğrenim düzeylerinden yapılan bir yarışma sınavı olduğundan, bu sınava girecek adaylar arasında haksız rekabete sebebiyet verilmemesi için, adayların en üst öğrenim düzeylerinden sınava girmeleri hususu, tartışılmaz bir zarurettir.
 Bu itibarla, KPSS'ye katılan adayların, yapılacak sınavlara en üst öğrenim düzeylerinden girmeleri ve tercih işlemlerini de bu öğrenim düzeylerinden yapmaları gerekmektedir. Adayların hangi düzeyden sınava girmesi gerektiğine ilişkin açıklama 2008 KPSS sınav kılavuzlarında yer almıştır.
 
 17 - Özürlüler KPSS-A sınavlarına girebilir mi?
 Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Devlet memuru olarak atanabilmeye ilişkin genel ve özel şartların düzenlendiği 48'inci maddesinin (A) bendinin 7'nci alt bendinde; "53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak." hükmüne yer verilmiştir.
 Diğer taraftan, mezkur Kanunun "Özürlülerin devlet memurluğuna alınmaları" başlıklı 53'üncü maddesinin birinci fıkrası hükmü gereği hazırlanan ve 16/09/2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik'te özürlü memur istihdamı ayrıca düzenlenmiş olup, buna göre kamu kurum ve kuruluşları toplam dolu kadro sayılarının (taşra teşkilatı dahil) %3'ü oranında özürlü çalıştırmak zorundadırlar. Bu suretle istihdam edilecek özürlüler için özürlü açığı bulunduğu sürece her yılın Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinden bir veya bir kaçında kurumsal bazda ayrı bir sınav yapılmak suretiyle özürlülere tahsis edilen boş kadroların doldurulması zorunludur.
 Ayrıca, Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin 3'üncü maddesinin değişik (c) fıkrasında özürlü; doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranının yüzde kırk ve üzerinde olduğunu, 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince, sağlık kuruluşlarınca verilecek sağlık kurulu raporu ile belgeleyen kişi olarak tanımlanmıştır.
 Bu itibarla, özürlülerin; Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde özürlü statüsünde Devlet memuru olarak çalıştırılmaları mümkün bulunmakla birlikte, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte gerek (A) Grubu, gerekse (B) Grubu olarak tanımlanan kadrolarda, bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Devlet memuru olarak istihdam edilebilmeleri için, bahse konun kişilerin mezkûr Kanunun 48'inci maddesinin (A) bendinin 7'nci alt bendi hükmü ile getirilen "53'üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak." şartını haiz olmaları gerekmektedir.
 
 18- Halen memur olarak çalışan kişi, KPSS tercih işlemleriyle başka bir kadroya yerleştiğinde, atama işlemleri nasıl olacaktır?

 657 sayılı Kanunun, memurların bir kurumdan diğer bir kuruma naklinin düzenlendiği 74 üncü maddesinin birinci fıkrasında; "Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında kurumların muvafakati ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan bir kadroya nakilleri mümkündür." denilmektedir.
 Mezkur Yönetmelikte 28/03/2005 tarihli ve 2005/8714 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılan değişiklikle, merkezi yerleştirme sonucu (B) grubuna ait herhangi bir kadroya yerleştirilip ataması yapılanların, daha sonraki personel alımları için, yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamayacakları hükme bağlanarak, adayların aynı KPSS puanı ile birden fazla yerleşmelerine son verilmiştir.
 Bu itibarla, halen Devlet memuru olarak çalışmakta olanların, yeni bir KPSS sonucunu kullanarak merkezi yerleştirme işlemlerine başvurmaları ve ÖSYM'ce yerleştirilmeleri halinde, halen çalıştıkları kurumun muvafakatiyle atamalarının yapılabilineceği değerlendirilmektedir.
 
 19- KPSS tercih işlemlerinde ilan edilen kadro ve pozisyonlarda aranan öğrenim şartları nasıl belirlenmektedir?
 Bilindiği üzere, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri gereğince; merkezi yerleştirme yapılmak üzere, merkezi yerleştirme kılavuzlarıyla ilan edilen kadrolar ve bu kadrolara ait nitelikler, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının mevcut kadroları ve ihtiyaçları dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenmektedir. Başkanlığımızın bu husustaki görevi; ilan edilmek üzere Başkanlığımıza intikal ettirilen kadrolar ve bu kadrolar için aranan nitelikleri, mer'i mevzuat ve nitelik kod kılavuzunda yer alan hususlara uygunluk yönünden incelemekten ibarettir.
 Söz konusu Nitelik-Kod Kılavuzunda, öğrenime ilişkin koşullar, diplomalar esas alınmak suretiyle "…. Bölümü mezunu olmak" şeklinde belirlenmişken, yerleştirme yapılan kurum ve kuruluşlardan gelen talepler ve ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme işlemlerinde başvuru esnasında kontrol yapılabilmesi için Üniversiteye girişte de kullanılan şekliyle, Yüksek Öğrenim Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM Başkanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının katılımıyla yapılan çalışmalar sonunda öğrenime ilişkin koşullar, öğrenim düzeylerine göre mezun olunan alan ya da program esas alınmak suretiyle yeniden belirlenmiştir. Bu çalışmada, kurum ve kuruluşların talepleri de dikkate alınarak bazı alanlar veya programlar dengi başka bir alan veya program olmadığı için tek başına bir kod altında, birbirine denk olan alanlar aynı kod içerisinde ya da birbirine denk olmamakla birlikte YÖK veya Milli Eğitim Bakanlığınca benzeri eğitime sahip oldukları belirtilen alanlar ayrı bir kod içerisinde değerlendirilmiştir.
 Bu itibarla, kamu kurum ve kuruluşları ihtiyaçları çerçevesinde bu kodlardan her hangi birini, ikisini ya da her üçünü birden aynı kadro veya pozisyon için tercih edebilmektedirler. Devlet Personel Başkanlığının görevi, tercih edilen kod veya kodların o kadro veya pozisyon için uygun olup olmadığını kontrol olup, her iki veya her üç kodu aynı kadro veya pozisyon için kullanabilme imkanı bulunan kurumlara, bu kodlardan birini, ikisini veya her üçünü birden kullanmaları şeklinde bir zorlamada bulunma imkanı da bulunmamaktadır.
 
 Nakil kolaylığı: Geniş bir taşra ağı olan kamu kurumları, çalışan personeline eş ve sağlık durumu özrü ile belirli bir hizmet yılından sonra da istek üzerine nakil kolaylığı sağlayabilmektedir. Örneğin Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Yüksek Seçim Kurulu, Adalet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Gümrük Müsteşarlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, SSK Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışan personeline nakil kolaylığı sağlayabilmektedir. Zira bu kurumların hemen hemen her il'de teşkilatı bulunmaktadır. Ancak, üniversite ve mahkeme başkanlıklarının sadece bulundukları yerde teşkilatı bulunmaktadır. Örneğin Mersin Üniversitesinin sadece Mersin'de teşkilatı bulunmaktadır. Bu nedenle bu kurumlarda çalışanlar, eş veya sağlık durumundan dolayı başka bir il'e geçmek istediklerinde mutlaka kendilerini almak isteyen başka bir kamu kurumu bulmaları gerekmektedir. Bu da nakil yapmak isteyenlerin karşılaştığı en büyük problemdir.

MEMURLAR ARALIK OCAK-ÜCRET SIRALAMASI
Müsteşar 6.649
Genel Müdür 5.822
Profesör 4.360
Uzman doktor 3.493
Avukat 3.457
Kaymakam 3.252
Mühendis-Büro 3.043
Şube Müdürü 2.978
Doktor 2.908
Başkomiser 2.734
Polis memuru 2.434
Vaiz 2.296
Arş. görevlisi 2.147
Öğretmen 2.135
Hemşire-Lise 1.933
Öğretmen 1.865
Teknisyen-Büro 1.840
Memur 1.755
Hizmetli 1.630
Enflasyon farkı ile en düşük memur maaşı 1630 liraya çıkıyor/ Video
Memur maaş katsayıları, yüzde 2.68'lik enflasyon farkına göre yeniden belirlendi. Memur maaş katsayıları, yüzde 2.68'lik enflasyon farkına göre yeniden belirlendi. En düşük memur maaşı 1630 liraya yükselecek. Anadolu Ajansının Maliye Bakanlığından aldığı verilere göre bazı unvanların aldığı maaşlar için başlığa tıklayınız.
12 Ocak 2012 11:57
 Memur maaş katsayıları, yüzde 2.68'lik enflasyon farkına göre yeniden belirlendi. En düşük memur maaşı 1630 liraya yükselecek.
- Memur maaş katsayıları, yüzde 2.68'lik enflasyon farkına göre yeniden belirlendi.
1 Ocak'tan geçerli olmak üzere katsayılar enflasyon farkına göre düzenlenirken, 2011 yılının Temmuz-Aralık döneminde 0.06446 olarak uygulanan maaş katsayısı 0.066187'ye, 0.86251 olan taban aylık katsayısı 0.88562'ye, 0.02044 olan yan ödeme katsayısı da 0.020987'ye çıkarıldı.
0-6 yaş grubunda yer alan çocuklar için 32.23 TL olarak ödenen aile yardımı ödeneği zam sonrası 33,09 TL'ye, diğer yaş grubundaki çocuklar için ise 16,12 TL'den, 16,55 TL'ye artırıldı.
Aynı şekilde eş için ödenmekte olan aile yardımı ödeneği ise 137,56 TL'den 141,24 TL'ye yükselirken, asgari geçim indirimi bekar memurlar için 59,74 liradan 66,49 TL'ye çıktı.
Yeni katsayılar, memur maaşlarına yüzde 2,68'lik enflasyon farkını yansıtacak.
Söz konusu düzenlemelerin ardından aile ve çocuk yardımı almak kaydıyla müsteşar maaşı, 6 bin 472 liradan 6 bin 649 liraya, genel müdür maaşı ise 5 bin 667 liradan 5 bin 822 liraya çıkıyor. Böylece müsteşar ve genel müdür maaşında yüzde 2,73 oranında artış meydana geliyor.
Yeni düzenlemelerle 12'nin 1'inden maaş almakta olan bir hizmetlinin Aralık ayında bin 580 lira olan maaşı Ocak'ta bin 630 liraya, 13'ün 1'inden maaş almakta olan bir devlet memurunun Aralık'ta bin 696 lira olan aylık maaşı ise bin 749 liraya çıkıyor. Buna göre, hizmetli maaşındaki artış yüzde 3,16, diğer memurun maaşındaki artış 3,13 olarak belirleniyor.
9'un 3'ündeki bir öğretmenin maaşı bin 809 liradan, bin 865 liraya yükselirken, 8'in 1'indeki bir polisin maaşı da 2 bin 363 liradan, 2 bin 434 liraya yükselecek. Böylece söz konusu düzenleme ile öğretmen maaşında yüzde 3,1, söz konusu polisin maaşında da yüzde 3 oranında artış gerçekleşiyor.
SÖZLEŞMELİ ÜCRETLERİ
Maliye Bakanlığı, enflasyon farkı nedeniyle sözleşmeli ücret tavanlarını da yeniden düzenledi.
Buna göre, KİT'lerde sözleşmeli olarak çalışan personelin Aralık ayında 3 bin 382 lira olan ücret tavanı, Ocak'ta 3 bin 472,60 liraya çıkarıldı.
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 4-B kapsamında çalışanların ücret tavanı ise 2 bin 999 liradan 3 bin 79,40 liraya yükseltildi.
En yüksek devlet memurunun Aralık'ta 3 bin 489 lira olan sözleşme ücreti de, 3 bin 582,50 lira olarak belirlendi.
KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2805 LİRA OLACAK
2011 yılının Temmuz-Aralık döneminde 2 bin 731,85 lira düzeyinde bulunan kıdem tazminatı tavanı ise 2 bin 805,04 lira olarak uygulanacak.
TOPLU SÖZLEŞMEDEKİ FARK DA EKLENECEK
Öte yandan, devlet memurları ve sözleşmeliler, 15 Ocak'ta zamlı maaşlarını alacak. Toplu sözleşme görüşmelerinin ardından, yeni katsayılar belirlenecek. Toplu sözleşme görüşmelerinden çıkacak sonuç ile oluşacak fark da Ocak ayından geçerli olmak üzere maaşlara yansıtılacak.
KİM NE KADAR MAAŞ ALACAK?
MEMURLAR ARALIK OCAK
Müsteşar 1/4 6.472 6.649
Genel Müdür 1/4 5.667 5.822
Şube Müdürü 1/4 2.893 2.978
Memur 9/3 1.701 1.755
Memur 13/1 1.696 1.749
Hizmetli 12/1 1.580 1.630
Öğretmen 1/4 2.072 2.135
Öğretmen 9/3 1.809 1.865
Kaymakam 7/1 3.160 3.252
Başkomiser 3/1 2.656 2.734
Polis memuru 8/1 2.363 2.434
Uzman doktor 1/4 3.394 3.493
Doktor 7/2 2.824 2.908
Hemşire-Lise 11/2 1.875 1.933
Mühendis-Büro 1/4 2.956 3.043
Teknisyen-Büro 11/1 1.784 1.840
Profesör 1/4 4.238 4.360
Arş. görevlisi 7/3 2.083 2.147
Vaiz 1/4 2.228 2.296
Avukat 1/4 3.359 3.457
Not: Bölgesel ödemeler ile ek ders ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler hariç, aile ve çocuk yardımı ödeneği dahil.
-Aralık maaşlarının içinde 137,56 liralık aile yardımı, 48,35 liralık çocuk yardımı ve buna göre hesaplanan 29,87 liralık asgari geçim indirimi yer alıyor.
-Ocak ayı maaşlarının içinde 141,24 liralık aile yardımı, 49,64 liralık çocuk yardımı ve 33,24 liralık asgari geçim indirimi de bulunuyor.
KPSS-A puanlarının kurumlara göre dağılımı
Kpss'ye hazırlanan adayların en merak ettikleri konuların başında gelir hangi kurumun hangi puan türüyle çağırdığı......İşte puan türleri ve kurumlar..

PUAN TÜRÜ
KURUM
PUAN İÇERİĞİ
KPSSP1
KPSSP2
KPSSP3
LİSANS MEZUNLARININ KPSS-B YERLEŞTİRMELERİNDE (ÖSYM YERLEŞTİRMESİ) KULLANDIĞI PUAN
KPSSP4
DPT TCMB Uzman Yardımcısı TCMB Denetçi Yardımcısı
GY:0,5, GK:0,4, YD:0,1
KPSSP5
Çal. ve Sos. Güv. Eğitim Uz. Yrd. (1 kişi) Kamu ihale Uzman Yrd. (5 kişi) Rekabet Uzman Yardımcısı (12+6 kişi)
GY:0,5, GK:0,3, YD:0,2
KPSSP6
Denizcilik Müs. Denizcilik Uz.Yrd. (11 kişi) SPK Uzman Hukukçu Yardımcısı (5 kişi) SPK Uzman Yardımcısı (20 kişi) EPDK Enerji Uzman Yrd (Mühendis) (10 kişi)
GY:0,5, GK:0,1, YD:0,4
KPSSP7
KPSSP8
Kül. ve Tur. Bk. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Stajyer Kont. (Mimar, Müh vs.) Kül. ve Tur. Bk. Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Stajyer Kont. (Mimar, Müh vs.) Kül. ve Tur. Bk. Kültür ve Turizm Uz. Yrd. Tar ve Köy İş. Bak Müf. Yard.
GY:0,4, GK:D,4, YD:0,2
KPSSP9
KPSSP11
KPSSP12
Sağlık Bak. Müfettiş Yardımcısı (Teknik)
GY:0,45, GK:0,3, HU:0,15, YD:0,1
KPSSP13
KPSSP14
KPSSP15
KPSSP16
KPSSP17
AB Genel Sekreterliği AB Uz.Yrd. (Mühendis) Hazine Uzm.Yrd. (Mühendis) (7 kişi)
GY:0,3, GK:0,2, İK:0,2, YD:0,3
KPSSP18
Hazine Uzman Yardımcısı (Ulus. Tic.) (1 kişi)
G Y.0,15, GK:0,1, İK:0,45, YD:0,3
KPSSP19
KPSSP20
KPSSP21
AB Genel Sekreterliği AB Uz.Yrd. (Hukuk) Hazine Uz. Yrd. (Hukuk) (4 kişi) Bayındırlık ve İskan B. Müf.Yrd. (Hukuk) (4)
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,5, YD:0,3
KPSSP22
AB Genel Sekreterliği AB Uz.Yrd. (İktisat) Hazine Uzm.Yrd. (İktisat) (7 kişi)
GY:0,1, GK:0,1, İK:0,5, YD:0,3
KPSSP23
AB Genel Sekreterliği AB Uz.Yrd. (İşletme) Hazine Uzm.Yrd. (İşletme) (7 kişi)
GY:0,1, GK:0,1, İŞ:0,5, YD:0,3
KPSSP24
AB Genel Sekreterliği AB Uz.Yrd. (Maliye) Hazine Uzm.Yrd. (Maliye) (4 kişi) TBMM Uzman Yardımcısı (2 kişi)
GY:0,1, GK:0,1, MA:0,5, YD:0,3
KPSSP25
Hazine Uzm.Yrd. (İstatistik) (2 kişi) SSK Sigorta Uzman Yardımcısı (Aktüerya) (4 kişi)
GY.0,1, GK:0,1, İA:0,5, YD:0,3
KPSSP26
KPSSP27
KPSSP28
KPSSP29
KPSSP30
AB Genel Sekreterliği AB Uz.Yrd. (Kamu Yön) Hazine Uzm.Yrd. (Kamu Yön) (1 kişi)
GY:0,1, GK:0,1, KY:0,4, MA:0,1, YD:0,3
KPSSP31
İçişleri APK Uzman Yardımcısı (5 kişi) İçişleri İl Planlama Uzman Yrd. (15 kişi) TBMM Uzman Yardımıcısı (2 kişi)
GY:0,2, GK:0,2, IK:0,2, lA:0,1, KY:0,2, MA:0,1
KPSSP32
KPSSP33
KPSSP34
DİE Uz.Yrd. (Teknik) Hazine Uz. Yrd (Sigortacılık/Aktüerya) (1 kişi) TBMM Uzman Yardımıcısı (2 kişi)
GY:0,15, GK:0,1, İK:0,2, EK:0,15, İA:0,3, YD:0,1
KPSSP35
Bağ-Kur Denetmen Yardımcısı (50 kişi) Ulaştırma Bakanlığı Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. Müfettiş Yard. (2 kişi) TBMM Uzman Yardımıcısı (1 kişi)
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,2, İK:0,2, MA:0,2, MU:0,2
KPSSP36
AB Genel Sekreterliği AB Uz.Yrd. (Uluslar) Dışişleri Aday Meslek Memuru Sağlık Bk. AB Uzman Yard
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,05, İK:0,05, Uİ:0,1, YD:0,6
KPSSP37
Kaymakam Adayı (41 kişi) TBMM Uzman Yardımcısı (4 kişi)
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,2, KY:0,4, MA:0,1
KPSSP38
KPSSP39
KPSSP40
Stajyer Hazine Kontrolörü (8 kişi) Maliye Müfettiş Yardımcısı (15 en fazla)
GY:0,2, GK:0,1, HU:0,15, İK:0,15, MA:0,15, MU:0,15, YD:0,1
KPSSP41
KPSSP42
Devlet Malları Uzman Yardımcısı (12 kişi) Milli Emlak Denetmen Yardımcısı (50 kişi) Milli Emlak Uzman Yardımcısı (50 kişi)
GY:0,15, GK:0,15, HU:0,3, İK:0,1, MA:0,1, MU:0,1, YD:0,1
KPSSP43
Muhasebat Muhasebe Uzman Yard. (75 kişi) Muhasebat Muhasebe Denetmen Yard. (10 kişi) Devlet Muhasebe Uzman Yardımcısı (30 kişi)
GY:0,15, GK:0,15, HU:0,1,İK:0,15, MA:0,15, MU:0,2, YD:0,1
KPSSP44
Gümrük Müfettiş Yrd. (5 kişi) Gümrük Uz. Yrd. (8 kişi) Stajyer Gümrük Kontrolörü (4 kişi)
GY:0,15, GK:0,1, HU:0,2, İK:0,2, MA:0,15, MU:0,1, YD:0,1
KPSSP45
KPSSP46
KPSSP47
Devlet Personel Uz.Yrd. TBMM Uzman Yardımcısı (1 kişi)
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,2, İK:0,2, KY:0,2, MA:0,1, YD:0,1
KPSSP48
TBMM Uzman Yardımcısı (3 kişi)
GY.0,1, GK:0,1, ÇE:0,2, HU:0,2, İK:0,1, KY:0,15, Uİ:0,15
KPSSP49
Devlet Gelir Uzman Yardımcısı (40 kişi) Gelir Uzman Yardımcısı (500) Vergi Denetmen Yardımcısı (400)
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,2, İK:0,2, MA:0,2, MU:0,1, YD:0,1
KPSSP50
KPSSP51
San ve Tic Bak. Müf. Yrd. (7 kişi) San ve Tic Bak. Teşk. Stajyer Kont. (15 kişi)
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,2, İK:0,15, MA:0,15, MU:0,2, YD:0,1
KPSSP52
KPSSP53
Kül. ve Tur. Bk. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Stajyer Kont. Kül. ve Tur. Bk. Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Stajyer Kont. Kül. ve Tur. Bk. Kültür ve Turizm Uz. Yrd.
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,15, IK:0,15, MA:0,15, MU:0,15, YD:0,2
KPSSP54
Hesap Uzman Yardımcısı (45 kişi)
GY:0,3, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,1, İŞ:0,1, MA:0,1, MU:0,1, YD:0,1
KPSSP55
KPSSP56
Devlet Bütçe Uzman Yardımcısı (25 kişi) TBMM Uzman Yardımcısı (1 kişi)
GY:0,2, GK:0,1, HU:0,15, İK:0,15, İA:0,05, MA:0,15, MU:0,1, YD:0,1
KPSSP57
Stajyer Gelirler Kontrolörü (48 kişi)
GY:0,2, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,15, İŞ:0,1, MA:0,15, MU:0,1, YD:0,1
KPSSP58
DİE Uz.Yrd. Hazine Uzm.Yrd. (ÇEEİ) (1 kişi)
GY:0,15, GK:0,1, ÇE:0,15, İK:0,2, İA:0,1, İŞ:0,15, MU:0,05, YD:0,1
KPSSP59
KPSSP60
KPSSP61
KPSSP62
Kamu ihale Uzman Yardımcısı (4 kişi)
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,3, İK:0,1, KY:0,1, MA:0,1, MU:0,1, YD:0,1
KPSSP63
SSK Sigorta Uz.Yrd. (Finansman Alanında) (6)
GY:0,1, GK:0,1 HU:0,1, İK:0,1, |Ş:0,1, MA:0,1, MU:0,1, YD:0,3
KPSSP64
San. ve Tic. Bk. AB Uzm. Yard. (11 kişi)
GY:0,2, GK:0,2, HU:0,05, İK:0,05, !A:0,05, İŞ:0,05, KY:0,05, Uİ:0,05, YD:0,3
KPSSP65
KPSSP66
KPSSP67
Sağlık Bak. Müfettiş Yardımcısı (İdari)
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,2, İK:0,1, İŞ:0,1, KY:0,1, MA:0,1, MU:0,1 YD:0,1
KPSSP68
Dışişleri Aday idari Memur
GY:0,35, GK:0,35, YD:0,3
KPSSP69
Dışişleri Haberleşme Teknik P.
GY:0,4, GK:0,25, İA:0,15, YD:0,2
KPSSP70
Bayındırlık ve İskan B. Müf.Yrd. (Mühendis) (18)
GY:0,4, GK:0,3, YD:0,3
KPSSP71
KPSSP72
MASAK Uzman Yardımcısı (10 kişi)
GY:0,2, GK:0,1, HU:0,2, İK:0,2, MA:0,1, MU:0,1, YD:0,1
KPSSP73
KPSSP74
KPSSP75
KPSSP76
Hazine M. Sigorta Denetleme Uz. Yrd. (10 kişi)
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,1, İŞ:0,1, KY:0,1, MA:0,1, MU:0,2, YD:0,1
KPSSP77
Telekomünikasyon Uzman Yardımcısı (GİH)
GY:0,15, GK:0,15, HU:0,15, İK:0,15, İŞ:0,15, MU:0,1, YD:0,15
KPSSP78
Telekomünikasyon Uzman Yardımcısı (THS)
GY:0,4, GK:0,35, lA:0,1, YD:0,15
KPSSP79
KPSSP80
KPSSP81
KPSSP82
KPSSP83
KPSSP84
KPSSP85
KPSSP86
KPSSP87
KPSSP88
Hazine Uzman Yardımcısı (Ulus. İliş.) (2 kişi) Sağlık Bk. AB Uzman Yard
GY.0,2, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,1, Uİ:0,1, YD:0,4
KPSSP89
Çal. Sos. G.B. Müfettiş Yrd. (9 kişi) Tar ve Köy İş. Bak Kont. Yrd.
GY:0,2, GK:0,2, HU:0,1, İK:0,1, İŞ:0,1, MA:0,1, MU:0,1, YD:0,1
KPSSP90
KPSSP91
KPSSP92
Hazine Uzm.Yrd. (Matematik) (2 kişi) Hazine Uzman Yardımcısı (Ekonometri) (1 kişi) APK Maliye Uzman Yardımcısı (9 kişi)
GY:0,15, GK:0,1, EK:0,15, İK:0,15, lA:0,15, YD:0,3
KPSSP93
ÖN LİSANS MEZUNLARININ KPSS-B YERLEŞTİRMELERİNDE (ÖSYM YERLEŞTİRMESİ) KULLANDIĞI PUAN
KPSSP94
ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ KPSS-B YERLEŞTİRMELERİNDE (ÖSYM YERLEŞTİRMESİ) KULLANDIĞI PUAN
KPSSP95
Başbakanlık Uz.Yrd.
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,15, İK:0,1, |Ş:0,1,KY:0,1, MA:0,1, Uİ:0,1, YD:0,15
KPSSP96
DT Müs. Dış Ticarette Standardidasyon Denetmen Yrd.
GY:0,35, GK:0,35, İŞ:0,1, MU:0,1, YD:0,1
KPSSP97
Başbakanlık Uz.Yrd. (Hukuk Ağırlıklı Puan) TBMM Uzman Yardımcısı (6 kişi)
GY:0,15, GK:0,15, HU:0,5, İK:0,1, KY:0,1
KPSSP98
TBMM Uzman Yardımcısı (2 kişi)
GY:0,15, GK:0,15, İK:0,5, İŞ:0,1, MU:0,1
KPSSP99
KPSSP100
Stajyer Dış Tic. Kont. (Hukuk Ağırlıklı Puan)
GY:0,1, GKfl.-if HU:0,5, İK:0,1, KY:0,1,MU:0,1
KPSSP101
KPSSP102
KPSSP103
EPDK Enerji Uzman Yrd (Hukuk) (10 kişi)
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,6, YD:0,2
KPSSP104
EPDK Enerji Uzman Yrd (10 kişi)
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,2, İK:0,15, İŞ:0,15, MA:0,1, MU:0,1, YD:0,1
KPSSP105
KPSSP106
Maliye Bk. AB Uzman Yard (8 kişi)
GY:0,4, GK:0,1, YD:0,5
KPSSP107
KPSSP108
Dış Ticaret Uz.Yrd.
GY:0,2, GK:0,2, YD:0,6
KPSSP109
KPSSP110
KPSSP111
KPSSP112
TBMM Uzman Yardımcısı (4 kişi)
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,2, İK:0,2, ÇE:0,1, KY:0,1, Ui:0,2
KPSSP113
KPSSP114
KPSSP115
ÇSGB Çalışma Uz. Yrd. (5 kişi)
GY:0,1, GK:0,1 ÇE:0,2, HU:0,1, İK:0,1, İA:0,1, MA:0,1, Uİ:0,1, YD:0,1
KPSSP116
Çal. ve Sos. Güv. Eğitim Uz. Yrd. (1 kişi)
GY:0,1,GK:0,1,HU:0,2,İK:0,2, İŞ:0,2, YD:0,2
KPSSP117
Tar. ve Köy İş. Bak. Müf. Yard.
GY:0,1, GK:0,1, HU:0,1, İK:0,1, İŞ:0,1, KY:0,1, MA:0,1, MU:0,1, Ui:0,1, YD:0,1
KPSSP118
Özelleştirme İdaresi Bşk Uzman (10 kişi) SSK Sigorta Müfettiş Yardımcısı (20 kişi)
GY:0,15, GK:0,1 HU:0.2, İK:0,1, MA:0,15, MU:0,2, YD:0,1
KPSSP119
TCMB Araştırmacı
GY:0,6, GK:0,1, İK:0,3
KPSSP120
San. ve Tic. Bak. İç Ticaret Stajyer Kont. (10 kişi)
GY:0,15, GK:0,1, HU:0,2, İK:0,15, KY:0,05, MA:0,15, MU:0,1, YD:0,1

kaynak:http://www.memurlar.net/haber/23908/
MEMURLER NET SİTESİNDEN ALINMA

Kpss Puan Türleri ve Kurumlar
   9 Temmuz 2008 11:29  
* KPSSP1 Rekabet Kurumu
* KPSSP1 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası-Denetçi Yardımcısı
* KPSSP1 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası-Eğitim Araştırmacısı
* KPSSP1 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası-Uzman Yardımcısı
* KPSSP3 Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (Üniversitelerin İletişim Fakültelerinin, halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun olmak veya yukarıda sayılanlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak)
* KPSSP4 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı -Stajyer Kontrolör (Mühendis)
* KPSSP4 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı -Tüketici ve Rekabet Uzman Yardımcısı (Mühendis)
* KPSSP4 Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı
* KPSSP5 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi)
* KPSSP5 Kamu İhale Kurumu
* KPSSP6 Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) (Uzman Hukukçu Yardımcısı)
* KPSSP6 Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) (Uzman Yardımcısı)
* KPSSP6 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı
* KPSSP7 Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı (Teknik)
* KPSSP8 Kültür ve Turizm Bakanlığı
* KPSSP8 Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı-Müfettiş Yardımcısı
* KPSSP10 Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (Üniversitelerin Eğitim Fakültelerinin, eğitim yönetimi, planlaması, ekonomisi, denetimi bölümünden mezun olmak veya yukarıda sayılanlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak.)
* KPSSP12 Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı-Müfettiş Yardımcısı (Teknik)
* KPSSP13 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (İş Teftiş Kurulu Başkanlığı) İş Müfettiş Yardımcısı (Teknik)
* KPSSP17 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Mühendis)
* KPSSP18 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Uluslararası Ticaret)
* KPSSP21 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Hukuk)
* KPSSP21 Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı (Müfettiş Yardımcısı)
* KPSSP22 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (İktisat)
* KPSSP23 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (İşletme)
* KPSSP24 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Maliye)
* KPSSP25 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (İstatistik)
* KPSSP30 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Kamu Yönetimi)
* KPSSP34: Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı (Merkez)
* KPSSP34: Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı (Taşra)
* KPSSP35 BAĞ-KUR Genel Müdürlüğü
* KPSSP36 Dışişleri Bakanlığı -Aday Meslek Memuru
* KPSSP37 İçişleri Bakanlığı-Kaymakam Adayı
* KPSSP39 Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü-Stajyer Muhasebat Kontrolörü
* KPSSP40 Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı-Maliye Müfettiş Yardımcısı
* KPSSP42 Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü -Devlet Malları Uzman Yardımcısı
* KPSSP42 Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü-Milli Emlak Denetmen Yardımcısı
* KPSSP42 Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü-Milli Emlak Uzman Yardımcısı
* KPSSP43 Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü -Muhasebe Uzman Yardımcısı
* KPSSP43 Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü-Devlet Muhasebe Uzman Yardımcısı
* KPSSP43 Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü-Muhasebe Denetmen Yardımcısı
* KPSSP44 Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı
* KPSSP44 Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü
* KPSSP45 Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcısı)
* KPSSP46 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (İş Teftiş Kurulu Başkanlığı) İş Müfettiş Yardımcısı (Sosyal)
* KPSSP47: Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı
* KPSSP48 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü
* KPSSP49 Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü -Gelir Uzman Yardımcısı
* KPSSP49 Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü Vergi Denetmen Yardımcısı
* KPSSP49 Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü-Devlet Gelir Uzman Yardımcısı
* KPSSP51 Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı-Müfettiş Yardımcısı
* KPSSP51 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü-Stajyer Kontrolör
* KPSSP53 Kültür ve Turizm Bakanlığı
* KPSSP54 Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu-Hesap Uzman Yardımcısı
* KPSSP56 Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü -Devlet Bütçe Uzman Yardımcısı
* KPSSP57 Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü Gelirler Kontrolörleri Başkanlığı-Stajyer Gelirler Kontrolörü
* KPSSP58 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri)
* KPSSP58: Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı
* KPSSP58: Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı
* KPSSP59 İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı
* KPSSP62 Kamu İhale Kurumu
* KPSSP64 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Genel Müdürlüğü
* KPSSP67 Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı-Müfettiş Yardımcısı (İdari)
* KPSSP68 Dışişleri Bakanlığı -Aday İdari Memur
* KPSSP69 Dışişleri Bakanlığı -Aday Haberleşme Teknik Personeli
* KPSSP70 Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı (Müfettiş Yardımcısı)
* KPSSP77 Telekomünikasyon Kurumu-Telekomünikasyon Uzman Yardımcısı (GİH)
* KPSSP78 Telekomünikasyon Kurumu-Telekomünikasyon Uzman Yardımcısı (THS)
* KPSSP82 Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
* KPSSP82: Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
* KPSSP84 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı -Stajyer Kontrolör (İdari)
* KPSSP84 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı -Tüketici ve Rekabet Uzman Yardımcısı (İdari)
* KPSSP88 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Uluslararası İlişkiler)
* KPSSP88 Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı-Avrupa Topluluğu Uzman Yardımcısı
* KPSSP89 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Teftiş Kurulu Başkanlığı)-Bakanlık Müfettiş Yardımcılığı
* KPSSP89 Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı-Kontrolör Yardımcısı
* KPSSP92 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Matematik)
* KPSSP92 Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı (Hazine Uzman Yardımcısı (Ekonometri)
* KPSSP95: Başbakanlık
* KPSSP96: Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (Dış Ticarette Standardizasyon Denetmen Yardımcısı)
* KPSSP100: Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (Stajyer Dış Ticaret Kontrolörü)
* KPSSP103 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı
* KPSSP104 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı
* KPSSP105 Maliye Bakanlığı Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı- Maliye Uzman Yardımcısı
* KPSSP106 Maliye Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı-Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı
* KPSSP107 Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü-Stajyer Milli Emlak Kontrolörü
* KPSSP108: Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (Dış Ticaret Uzman Yardımcısı)
* KPSSP109 Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü
* KPSSP110 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü)
* KPSSP111 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
* KPSSP112 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
* KPSSP113 Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin, İktisat, İşletme, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun olmak veya Hukuk Fakültesi ya da İşletme Fakültesi mezunu olmak ya da yukarıda sayılanlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak.)
* KPSSP114 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı)
* KPSSP115 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Çalışma Genel Müdürlüğü) -Çalışma Uzman Yardımcılığı
* KPSSP116 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi)
* KPSSP117 Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı-Müfettiş Yardımcısı
* KPSSP118 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı) (Başkanlık Sigorta Müfettiş Yardımcısı)
* KPSSP119 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası-Araştırmacı
* KPSSP120 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü-Stajyer Kontrolör (İdari)